Hírek

2013.09.17. 14:30

Anyakönyv, új helyen Dunaújvárosban

Dunaújváros - Az anyakönyvi hivatal dolgozói csomagolnak, átköltöznek a városházára. Kezdődik a belvárosi rehabilitáció.

Körmendi Erzsébet

Az úgynevezett Integrált Városfejlesztési Stratégia keretében hamarosan megszépül a városháza, átalakul az előtte lévő tér és annak környéke. A belváros rehabilitációs munkálatai érintik az anyakönyvi hivatal jelenlegi, vagyis az Október 23. téren lévő épületét, éppen ezért az ügyfélfogadást is.

Az anyakönyvi hivatal épülete zárva van, a szokásos félfogadási időben sem érdemes próbálkozni az ajtó nyitásával mert költöznek. Jövő hétfőtől a toronyépület földszintjén várják az ügyfeleket  (Fotók: Ónodi Zoltán)

Kedden már zárva volt az épület: az anyakönyvvezetők csomagolnak, dobozolnak, költöznek. Ám az Október 23. téri épület is csak átmenetileg marad üresen. Az anyakönyvi hivatal jelenlegi épülete várhatóan 2014. január elsejétől a kormányablaknak ad majd helyet - vagyis a mostaninál sokkal modernebb külsővel és új funkcióval várja majd az ügyfeleket jövőre.

Mint korábban megírtuk a belváros rehabilitációs programjának ismertetésekor: a városháza C-szárnya építészetileg is teljesen megújul majd, és ott lesz a végleges helye az anyakönyvi hivatalnak, ahol minden bizonnyal reprezentatív körülmények között fogadhatják majd az ügyfeleket, amint befejeződtek az átalakítási munkák. Az előkészítés jelen állása szerint a tervezett épületrekonstrukciós munkák megközelítően a jövő év májusáig tartanak majd.

Az anyakönyvi ügyfélfogadásra köztes megoldást találtak az átmeneti időszakra.

Az anyakönyvi hivatal átköltözik ezekben a napokban a polgármesteri hivatal A- szárnyának (a torony épület) földszinti dísztermébe, valamint a földszinti irodáiba.

Németh Tünde sajtószóvivő

A költözés zökkenőmentes lebonyolítása, az iratanyagok biztonságos elszállítása és az új - és egyben ideiglenesnek tekinthető - ügyfélfogadó helyiség kialakítása miatt szünetel a félfogadás anyakönyvi hivatalnál szeptember 16-tól, e hét hétfőtől szeptember 20-ig, péntekig.

Jövő héten helyreáll a félfogadási rend, szeptember 23-tól, hétfőtől az új helyszínen, azaz a polgármesteri hivatal földszinti irodáiban, változatlan ügyfélfogadási rendben várják az érdeklődőket! Az ügyfélfogadás hétfőn 8-tól 12 óráig, illetve 13-tól 16 óráig tart. Kedden és csütörtökön 8 és 12 között kizárólag a haláleseteket anyakönyvezik. Szerdán és 8-12 óra és 13-18 óra között, pénteken délig fogadják az ügyfeleket az új helyükön, a városháza portája melletti helyiségben. Az ügyfélfogadás sorszám nélkül történik.

Természetesen a már leegyeztetett esküvői és egyéb időpontokat a változás pusztán annyiban érinti, hogy a helyszínük módosul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!