Hírek

2013.12.20. 20:40

Anyukák önzetlen felajánlása

Dunaújváros - Több örömteli eseménynek is színhelye volt pénteken a Szent Pantaleon Kórház feldíszített fenyők érkeztek az osztályokra, az anyukák gyűjtötte ajándékok pedig a gyerekosztályra kerültek.

Gallai Péter

Csütörtökön rendezték meg a városi fenyőfadíszítő versenyt, ennek pedig mindig jótékony vonulata is van, a fák ugyanis a város különböző intézményeibe kerülnek. Ezek közül a legtöbbet a kórházba szállították pénteken.

Lássuk, kiknek köszönhetően jutottak el a fenyők a város különböző intézményeibe. A versenyen minden indulót jutalmaztak, de hét fát közülük is kiemeltek. Ezeket a Dózsa iskola 2/c., 5/c., 7/a., 8/a.-8/c. osztálya, az Arany II-es csapata (7/a.), a Móra és a Szilágyi iskola készítette. A többi induló: Dózsa iskola 6/d., 7/c.-7/d., 5/a.-5/d., 7/b., 6/b., 5/b. 6/a., Dózsa ÉKP, Dózsa alsós napközi, kompetencia alapú osztály, Vasvári I., Petőfi, Széchenyi gimnázium, rácalmási iskola, előszállási iskola, Gárdonyi, Vasvári II., Arany I.

Délután pedig a gyerekosztályon rendeztek kis ünnepséget, amikor nemrég szült édesanyák által összegyűjtött ajándékokat adtak át az osztály képviseletében megjelent dr. Sipos Edith főorvosnak és Krizerné Virág Szilvia főnővér-helyettesnek.

A kezdeményezés részleteiről Gallai-Farnasi Nikolett beszélt, aki maga is novemberben adott életet kisfiának.

- Az interneten, az egyik közösségi portálon alakult egy csoport, ami a közelmúltban szült édesanyákat fogja össze. A beszélgetések során ott merült fel, mi lenne ha lehetőségeinkhez mérten karácsonyra megajándékoznánk egy kiválasztott intézményt, végül a dunaújvárosi kórházra esett a választás. A gyűjtéssel azt is szerettük volna megmutatni, hogy kisbaba mellett is lehet adni, csak akarni kell. Az ötlet kedvező fogadtatásra talált, így sorra küldték az ország különböző pontjairól nekem a csomagokat a többiek. Ezekben többek között popsitörlők, pelenkák, cumik, játékok, ruhák voltak, de gyümölcs és egy kis csokoládé is jutott a gyerekeknek. Mindenki jó szívvel adott, és azt beszéltük meg, hogy rendszeresen megajándékozzuk a gyerekosztályt.

Sipos Edith örömmel és hálás szívvel fogadta a nemes felajánlást a kis betegek nevében is és elmondta: némi előzetes egyeztetés után csupa-csupa hasznos dolog érkezett, ami mind fogyóeszköz.

Az anyukák képviselője mellett ne feledkezzünk meg a többiekről sem, akiknek ezt a nemes és szép gesztust köszönhetik: Ármai-Szabó Adrienn, Baki Brigitta, Szalontai Nikolett, Budai Boglárka, Bíróné Soós Orsolya. Mivel nem minden csomag érkezett meg időben, ezért ma egy második forduló következik, ezúttal rajzeszközök, mese dvd-k, játékok érkeznek. A két felajánlás együttes értéke közel százezer forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!