Hírek

2014.03.16. 19:20

Aquila Párt: világi szerzetesek

Világi szerzetesekből álló párt indít jelöltet az országgyűlési választáson városunkban is.

Németh András

Március 15. alkalmából sajtótájékoztatót rendezett Dunaújvárosban az Aquila Párt amely képviselőjelöltet is indít Fejér megye 04. számú választókerületében az országgyűlési választáson.

A párt, ahogyan azt Vargáné Pável Márta elnök elmondta, 2012-ben alakult. Nem vette fel azt a pénzt, amit az állam biztosított a választáson indulók számára. Országosan nyolc választókörzetben állítottak jelöltet: Dunaújvárosban Szeibert Márton budapesti mechatronikai mérnökhallgató személyében. A jelölt Nagytétényben lakik, de családja tagjai Iváncsán, Adonyban és Ercsiben laknak. A pártban Istennek fogadalmat tett világi szerzetesek a tagok. Mindannyian egyéves próbaidőt töltöttek ki. Legalább egyéves önkéntes munka áll a hátuk mögött, mondta a pártelnök, Vargáné.

Szegény gyerekeket tanítanak, kórházakban haldoklónak nyújtanak lelki vigaszt, gyerekeknek tanítanak hittant. A Szolnok melletti Tószegen templomuk is áll.

Nyolc országgyűlési választókerületben tudtak egyéni jelöltet állítani: Dunaújvárosban, Sárbogárdon, Budapest XI. kerületében, Monoron, Szolnokon, Dombóváron, Nagykanizsán és Marcaliban. A pártelnök Vargáné szerint kulcsfontosságú, hogy hamarosan bekerüljenek az országgyűlésbe: ezért mindent megtesznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!