Hírek

2014.11.06. 11:40

Áram nélkül a Fabó Éva Sportuszoda! (frissítve)

Csütörtökön 11 óra 50 perckor a E.ON kikapcsolta az áramszolgáltatást a Fabó Éva Sportuszodában.

Szabó Szabolcs

12:35 Elsötétült az uszoda

Csütörtökön 11 óra 50 perckor a E.ON kikapcsolta az áramszolgáltatást a Fabó Éva Sportuszodában.

Információink szerint díjelmaradás miatt. Lapunknak az uszoda igazgatója elmondta, bízik benne, hogy órákon belül rendeződik a helyzet és ismét vendégeket fogadhat a városi uszoda.

14:07 Itt az önkormányzat álláspontja

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata tudomással bír arról, hogy a mai napon a DÉMÁSZ megszüntette az áramszolgáltatást a Fabó Éva Sportuszodában, a DÉMÁSZ és a DVCSH Kft. között fennálló fizetési meghagyás miatt. A DÉMÁSZ októberben jelezte önkormányzatunk számára, hogy amennyiben a DVCSH Kft. kintlévőségét nem rendezi a cég felé, megszünteti az áramszolgáltatást az uszodában. Ezért Cserna Gábor polgármester valamint Szepesi Attila gazdasági alpolgármester tárgyalásokat folytatott annak érdekben, hogy a kialakult helyzetet rendezze. Azonban a DVCSH Kft. többszöri határidő módosítás valamint felszólítást követően sem rendezte kintlévőségét a DÉMÁSZ irányába, ezért tette meg az áramszolgáltató a szükséges intézkedéseket. Tájékoztatom Önöket, hogy a kialakult helyzetre tekintettel Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata a mai nappal úgy határozott, felmondja a DVCSH Kft-vel kötött uszodaüzemeltetési szerződést, és mindent megtesz annak érdekében, hogy az uszoda mielőbb fogadhassa a látogatókat.

15:53 Fény az uszodában?

Lapunk több forrásból úgy értesült, hogy még a mai nap folyamán visszakapcsolhatják az áramszolgáltatást a Fabó Éva Sportuszodában, így újra kinyithat az intézmény. Amint újra fogadhat vendégeket és sportolókat a városi uszoda, jelentjük!

16:37 Visszakapcsolás: tárgyalásban

Információink szerint jelenleg is zajlanak a tárgyalások annak érdekében, hogy minél előbb visszakapcsolják az áramszolgáltatást a Fabó Éva Sportuszodában.

Háttér: Több olvasónk is jelezte, az előző híradásokból nem derül ki pontosan, hogy mely szolgáltatónak is tartozik az uszoda üzemeltetője, a DVCSH Kft.

Megkeresésünkre az E.ON Zrt. munkatársai közölték, hogy a hálózat kezelője az E.ON, ám az áramot a DVCSH Kft. az EDF DÉMÁSZTÓL vásárolja, így a díjhátralékot e szolgáltatóval szemben halmozta fel.

17:42 Újra nyitva az uszoda!

17 órakor a szolgáltató visszakapcsolta az áramot a Fabó Éva Sportuszodában, így ismét kinyitott a létesítmény, amelynek sátorral fedett medencéje ma már nem fogad vendégeket.

- Péntektől már a megszokott rend szerint várjuk a vendégeket - közölte lapunkkal Selyem József az uszoda igazgatója, aki kérdésünkre elmondta, a DVCSH ügyvezetése arról tájékoztatta, hogy a számlákat rendezték, így a következő hónapokban nem számítanak hasonló fennakadásra.

Péntek, 13:58 Frissítve az önkormányzat közleményével

A Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. üzemeltetésében lévő Fabó Éva Sportuszoda a megszokott működési rend szerint üzemel, fogadja a vendégeket.
A tegnapi napon áramszünet miatt bekövetkezett néhány órás bezárás, az arra Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata által adott közlemény lehetőséget és felhatalmazást ad társaságunk számára jelen nyilatkozat közzétételére:

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata a város összes közintézményének távhő, víz-csatorna és szennyvíztisztítás számláit több mint másfél éve nem fizeti meg társaságunk számára, közműdíj fizetési kötelezettségének – általa vélhetően jól definiált, de nem közölt cél érdekében – szándékosan nem tesz eleget. Elismert tartozása meghaladja az 500 millió forintot, „vitatott” tartozása meghaladja az 1 milliárd forintot.

A város 100 %-os tulajdonában álló DVG Zrt. sem marad le a közműdíj és egyéb tartozások felhalmozásában, a vagyonkezelő felénk fennálló tartozása meghaladja a 200 millió forintot, tartozása különböző összegekben társaságunk felé több mint 6 éve fennáll.

Társaságunk és közvetetten Dunaújváros számára jelentős vagyonvesztést okoz a környező települések ivóvíz és csatornaszolgáltatóinak azon - egyébként érthetetlen módon Dunaújváros Önkormányzata és hatóságok által is támogatott - magatartása, hogy a Dunaújvárosban termelt ivóvízért, az ott végzett szennyvíztisztításért a díjat késve, részben vagy egyáltalán nem fizetik meg. Ezen részben eltüntetés alatt álló, részben regnáló (Mezőföldvíz) társaságok tartozása is meghaladja a 200 millió forintot.

Dunaújváros Polgármestere és Alpolgármestere semminemű tárgyalásokat nem folytatott társaságunk áramszolgáltatóval szemben fennálló tartozásának – melynek kiegyenlítése egyébként a hatályos részletfizetési megállapodásnak megfelelőn megtörtént – rendezése érdekében. Ugyanúgy nem tettek semmit az elmúlt másfél évben fent felsorolt önkormányzati tartozások mielőbbi kiegyenlítése érdekében, sőt annak rendezését gátolták. A közeljövőben mindenképpen szükséges lesz Dunaújváros Önkormányzata, Polgármestere és Alpolgármestere részéről a valós együttműködési magatartás tanúsítása annak érdekében, hogy a társaságunk által az önkormányzat ellen megindított adósságrendezési eljárások mielőbb lezárásra kerüljenek.

Felhívjuk Dunaújváros Megyei Jogú Város - különösen Polgármester Úr és Alpolgármester Úr - figyelmét, aki a tegnapi nappal úgy határozott, hogy felmondja a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft-vel kötött uszoda üzemeltetési szerződést, ne fáradjanak, már egyszer megtették ez év tavaszán, annak május 28. napján. Nem kell még egyszer, elég egyszer. Nem szeretnek a felmondásra emlékezni, mert azt követően úgy döntöttek pirosan és ravaszul, mint a róka, hogy inkább a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatallal együttműködve lehetetlenítik el társaságunk víziközmű szolgáltatásait, működési engedélye útján. Mert az Önkormányzat döntései alapján azt nem tudja, hogy társaságunknak lesz-e víziközmű működési engedélye, de azt már igen, hogy kinek lesz.

Attól, mert az üres és felületes szorosan egymás mellé áll attól még nem lesznek rögtön mindent elsöprő vasgolyók, legfeljebb 3 év alatt 6 részletben, térkővel megrakott raklappal a távhő aknán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!