Hírek

2017.03.03. 16:50

"Reggeli tévéműsor" az Arany János iskolában

Sajátos és remek hangulatú iskolanappal emlékeztek az intézmény kettős évfordulójára az Aranyban.

Pekarek János

A névadó születésének kétszázadik évfordulója mellett azt is ünneplik a neves és híres intézményben, hogy éppen ez a harmincötödik tanéve az iskolának.

Ebből az alkalomból már tavaly ősszel elkezdődött az az ünnepségsorozat, ami kiállításokkal, tankerületi szinten rendezett tantárgyi versenyekkel, egyedi rendezvényekkel emlékezteti a diákokat, tanárokat, szülőket a jeles évfordulókra.

Mindennek része volt az a péntek reggeli Iskolanap is, amelynek keretében a rajztagozatáról is híressé vált intézmény diákjai például napközben akár az igencsak terjedelmes és erre a célra is kiválóan megfelelő előcsarnok padlójára teríthették szét vázlatpapírjaikat, hogy alkotásaikkal gyarapítsák a közösséget.

 

Ám rögtön reggel egy nagyszabású program is kezdődött a tornateremben, amit Garai Zsuzsanna igazgató nyitott meg, beszédében utalva a kettős évforduló jelentőségére. A programban az iskola alsó tagozatosaiból álló tehetséggondozó Mini Akadémiájának hallgatói (évfolyamonként tizenöt diák), több felső tagozatossal, az alsós énekkarral és természetesen tanáraikkal kiegészülve egyfajta televíziós produkciót mutattak be.

Ebben a 2016 ősze óta készülő saját gyártású "reggeli tévéműsorban" élő beszélgetések, hírek, vetélkedők mellett az elmúlt harmincöt esztendő történéseire visszautaló kisdobos és úttörő gyűléseinek hangulata is visszaköszönt, szabályos egyenruhákban felvonulva a teremben, a kisebbek nagy csodálkozására. Az iskolával kapcsolatos műsor minden jelenetét a diákok és a tanárok közösen írták.

Az ünnepségsorozatnak természetesen még nincs vége, az a tanév végezetéig tart. Mint ahogyan a tanév eddigi, oktatáson kívüli történései is jórészt a kettős évforduló jegyében zajlottak.

Így az "Arany 200" elnevezésű, iskolák közötti évfordulós rajzpályázat is, amelynek alkotásaiból tárlat nyílt az Arany Galériában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!