Hírek

2014.01.30. 17:30

Áron Nagy Lajos emlékére

Dunaújváros - Áron Nagy Lajos kétszeres Munkácsy-díjas festő munkásságának emléket állító albumot mutatták be a Kortársban.

Szabó Szabolcs

A Vörösmarty Társaság és a Versbarátok Klubjának szervezésében csütörtökön délután a Kortárs Művészeti Uitz Termében mutatták be Áron Nagy Lajos kétszeres Munkácsy-díjas festőművész munkásságának emléket állító albumot. Az igényes kivitelezésű kötet még tavaly novemberben jelent meg Székesfehérváron Áron Nagy Lajos születésének századik évfordulójára.

A csütörtöki albumbemutatón Pásztor Bertalan irodalmár köszöntötte az egybegyűlteket, majd a Széchenyi gimnázium diákjai olvastak fel szemelvényeket a kötetből. Molnár Dezsőné, Áron Nagy Lajos hagytékának gondozója elmondta, hogy a tavaly novemberben megjelent album a harmadik kötet, amely emléket állít a neves képzőművész munkásságának – pályatársak, barátok, ismerősök visszaemlékezéseivel.

Az album bemutatóján Pásztor Bertalan és a Vörösmarty Társaság vezetője Bobory Zoltán is kimelte, hogy a jövőben erősíteni kívánják a két megyei jogú város Dunaújváros és Székesfehérvár kulturális és művészeti kapcslatát. Ennek első lépése volt a csütörtöki program, amelyet több hasonló program követ majd. Áprilisban a Vörösmarty Társaság tagjai, írók, költők látogatnak majd városunkba. Az előadás végén a hagyaték gondozója négy kiváló Áron Nagy Lajos alkotást adományozott Dunaújvárosnak, amelyet az önkormányzatot képviselő Gombos István alpolgármester vett át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!