Hírek

2013.11.13. 17:20

Átadják az őrs új épületét Dunaföldváron

Dunaföldvár - Az önkormányzat és a rendőrség közös beruházásában, összesen ötvenhárom millió forintból alakították ki a földvári őrs új bázisát.

Gallai Péter

Hosszú évek óta problémát jelentett, hogy a korábban használatos épület kialakítása egyáltalán nem felelt az elvárásoknak. A rendőrség és a városvezetés folyamatosan kereste a megoldást, amit nagyban segített az új iskolaépület elkészülte. A felszabaduló ingatlanok közül végül a központi, Jókai utcai épületre esett a választás, amiből a rendőrség 350 négyzetmétert használ, a másik részébe a megyei polgárőr szövetség költözik.

A kép akkor készült, amikor még dolgoztak az új épületen (Fotó: a szerző)

A beruházás során megújult a belső tér, a teljes gépészeti és erősáramú hálózat, új belső burkolatokat és külső-belső nyílászárókat kapott az akadálymentes épület. A munkák költsége közel negyvenöt millió forint volt. A belső felújítással egyidőben önkormányzati forrásából megújult a csapadékvíz elvezetés, az udvar térburkolatot kapott és a tetőszerkezetet is kicserélték, ezek nyolcmillió forintba kerültek.

Az épület ünnepélyes avatása november 15-én pénteken 11 órakor lesz. Az eseményen a tervek szerint köszöntőt mond Papp Károly altábornyagy, országos rendőrfőkapitány, dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, dr. Kuti István alezredes, paksi rendőrkapitány és Horváth Zsolt, Dunaföldvár polgármestere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!