Hírek

2015.04.23. 15:45

A közgyűlésen adták át a Dunaújváros Közbiztonságáért-díjat

Dunaújváros – Négyen vehették át a Dunaújváros Közbiztonságáért-díjat ünnepélyes keretek között, a közgyűlésen.

Körmendi Erzsébet

Cserna Gábor adta át a közbiztonság területén kiemelkedően jó munkát végzőknek a díjat csütörtök reggel. A közgyűlés Kiss Péter bv. százados, Reszegi Imre mentőtiszt, a mentőállomás vezetője, Sudár Mihály tű. zászlós, valamint Szűcs Iván r. őrnagy részére adományozta az elismerést.

Kiss Pétert 1994. május elsején nevezték ki a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet állományába, biztonsági felügyelői beosztásba. Két évtizedes szolgálata alatt bizonyította szakmai felkészültségét, vezetői, szervezői képességét. Kiváló kapcsolatot ápol a társszervekkel, civil szervezetekkel. Több éve eredményesen képviseli az intézményt a hagyományos autóvadász kupán. A gyermeknapi rendezvényeken tevékeny szerepet vállal a büntetés-végrehajtási szervezet bemutatásában, szervezi és vezeti a kutyavezetők bemutatóját. A „Börtön a városért" program és a védelmi munkák felelőse, résztvevője.

A díjazottak gratuláltak egymásnak az elismerések átadása utáni köszöntőn Kiss Péter, Szűcs Iván, Reszegi Imre és Sudár Mihály. Fotó: Zsedrovits Enikő

Reszegi Imre mentőtiszt, a mentőállomás vezetője szülői mintát követve választotta az egészségügyi pályát. Húsz éve dolgozik az Országos Mentőszolgálatnál, és folyamatosan képzi magát. 2001-ben kezdett a dunaújvárosi mentőállomáson, ahol rövid időn belül megbízott főápoló lett, majd 2005-ben a mentőállomás vezetője lett. Számtalan embert próbáló helyzetben mutatta meg, hogy számára a mentés, igazi hivatás, amit a legmagasabb szakmai színvonalon művel.

Sudár Mihály 2007 júliusában szerelt fel hivatásos tűzoltónak. A rábízott feladatokat maradéktalanul, pontosan hajtja végre. Kiemelkedőek szakmai ismeretei, gyakorlati felkészültsége kiváló. 2009 óta tagja a Mezőfalva Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek, szabadidejében is részt vállal az egyesület munkájában. Szakmai ismereteinek bővítésére, és gyakorlati tudásának tökéletesítésére törekszik.

Szűcs Iván 2001 óta dolgozik a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság állományában. 2013. február elsejétől nevezték ki a vizsgálati osztály osztályvezető-helyettesének. Szolgálati feladatait példamutatóan, elkötelezettséggel, szakértelemmel és jogszerűen látja el. Szaktudásának, ismereteinek átadásával kiemelkedően segíti kollégáinak eredményes munkavégzését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!