Hírek

2014.07.28. 07:58

Átadták a belváros új körforgalmi csomópontját és a Vasmű utat is

Dunaújváros - Átadták a forgalomnak a belváros új körforgalmi csomópontját, amelynek az ötből egyelőre négy ki- és behajtója működik, azokon keresztül lehet az Aranyvölgyi útra, a Római körútra, a Tanács utcába és a Vasmű út-Dózsa György út irányába haladni.

Körmendi Erzsébet

A parkolók még nem készültek el, így arra felé még nem lehet kihajtani a körforgalomból. A Dózsa György útról balra - az új körforgalom felé -, valamint már jobbra, a Vasmű út felé is lehet kanyarodni. Az egyenes sáv teljesen megszűnt, mert szemben a Városháza tér lesz az egykori kis Vasmű út helyén is. A Vasmű út helyreállításával is elkészült a DVCSH Kft. a közművezetékcsere után, ezért nem kell már a Kossuth utca felé kerülni, egyenesen haladhatnak a járművek a háromból egyelőre két sávon, mert a KMI és a Városháza felőli, szélső sávot megtartották a gyalogosoknak, amíg a parkoló, a járdák és a kerékpárút el nem készül.

Fotó: Ónodi Zoltán

A Római felé a jövőben csak a Tanács utcáig lehet egyenesen haladni, ám egyelőre a parkolóépítés miatt azt a sávot lezárták: a városháza mellett csak a körforgalmi csomóponton keresztül lehet megközelíteni a Rómait, illetve az Aranyvölgyi utat. A beruházás még nem készült el teljesen, a parkolók, járdák, zöldterületek kialakításán még dolgoznak a kivitelező munkagépei és szakemberei, viszont a csomópont elkészült, azt szerették volna minél előbb átadni a forgalomnak, hogy könnyítsék a közlekedést a belvárosban.

A helyszínen rendőrök segítik a közlekedést, az új forgalmi rendhez való alkalmazkodást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!