Hírek

2016.06.23. 17:50

A 16 éves mezőfalvi futballista, Ráthgéber László a modellszakmában is sikeres

Mezőfalva - Másfél éve kezdett el a modellszakmával foglalkozni a tizenhat éves mezőfalvi futballista, Ráthgéber László. Már két nemzetközi első hellyel is büszkélkedhet. De nem dicsekszik. Nem úgy nevelték.

Balla Tibor

A fiatalember ígéretes csatára a dunaföldvári Holler UFC NB II-es csapatának, ahol 56 találattal gólkirály is lett, de mindig is vonzódott a divathoz, a szép ruhákhoz. A környezetében még a férfiak is mindig mondták, hogy milyen jóképű, milyen szép szeme van. Látva ezt, és különleges vonásait, édesanyja beregisztrálta egy portfólió fotózásra, persze a tudta nélkül. Aztán persze megbeszélték, és László örömmel ment el a castingra, ahol meg is felelt. Az első fotóanyagot látva már biztos volt benne, hogy ezzel foglalkoznia kell, és már ő bíztatta édesanyját, hogy menjenek tovább. Kisebb modellmunkák következtek, óriásplakáton is viszontlátta magát. Aztán jött tavaly a mélyvíz, a World Championships of Perforrming Arts művészeti és modellversenye Amerikában, Los Angelesben. A színészek, énekesek, modellek, táncosok megmérettetésén 500 versenyző indult a világ minden tájáról, amelyből közel a fele modell volt. Úgy gondolták, ezen a megmérettetésen elindulva kiderül, van-e helye ebben a szakmában, ráadásul több nemzetközi ügynökség is képviselteti magát, amelyek sokat segíthetnek a jövőben. Két hetet töltött kint, amiből csak öt nap volt a lényegi munka, jutott idő a szebbnél szebb lányokra is. Megtanították a szakma alapvető fortélyaira. Négy ruhát mutattak be a 18 tagú zsűri előtt, akik úgy döntöttek, őt hozzák ki győztesként.

Ráthgéber Lászlót nem változtatta meg a siker, nem lett nagyképű

Ez a siker jelentette a fordulópontot, innentől komolyan kell foglalkozniuk a dologgal. Apróbb munkákat is hozott számára a verseny a Saxo Londonnál, és az Armaninál. Beneveztek a Cipruson, Limassolban május végén zajló Miss & Mr. Grand Sea Universe 2016 versenyére, melyen 32 ország vett részt. Az őt indító ügynökség szerint mindvégig érezhető volt, hogy nyerésre áll, így innen is győztesen térhetett haza. Most már egészen biztos benne, hogy van keresnivalója ezen a pályán, viszont azt is tudja, rengeteget kell még tanulnia. Tisztában van azzal, hogy sem a futballista, sem a modell élet nem tart örökké. Mindenképpen szeretne egyetemen továbbtanulni, és edzővé válni.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!