Hírek

2017.08.03. 18:10

Augusztális három helyen Dunaújvárosban

DUNAÚJVÁROS Sajtótájékoztatón ismertették tegnap az idei augusztális városi programjait.

Balla Tibor

Cserna Gábor polgármester hangsúlyozta, többféle szempontból a legkiemelkedőbb ünnepünk augusztus 20. Egyrészt az új kenyérhez kötődik, másrészt a Szent István-i államalapítás, a keresztény állam megteremtéséhez kapcsolódó állami ünnep. Már hosszú évek óta a Szalki-szigeten zajlanak a városi rendezvények reggel kilenc órától egészen az esti tűzijátékig.

Cserna Gábor polgármester és Kiss András, a Tourinform vezetője tájékoztatott tegnap
Fotó: Sándor Judit

Cserna Gábor polgármester elmondta, az állami ünnepet egybekötik a XXI. Fúvószenekarok és Mazsorettek Nemzetközi Találkozójával, amelyet augusztus 19-én délután tartanak a belvárosban és a Dózsa téren, valamint a pentelei ünneppel, amit ugyancsak ezen a napon rendeznek meg a Pentele Klubházban. Mivel nem hosszú hétvégére esik az ünnep, ezért a kenyérszentelésnél nem tud ott lenni az összes történelmi egyház képviselője a vasárnapi misék miatt.

Kiss András a Tourinform iroda igazgatója elmondta, augusztus 20-án a Szalki-szigeten reggel kilenckor a fúvószenekarok és mazsorettek műsorával indul a program, amit a Zenicai Néptáncegyüttes műsora követ. Cserna Gábor polgármester 11-30-kor mondja el köszöntőjét, ekkor szentelik és szegik meg az ünnepi kenyeret.

Az idei augusztálison is megszentelik és megszegik az új kenyeret
Fotó: Zsedrovits Enikő

Déltől a dunaújvárosi műsorok sorjáznak, a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes, a Spartan Cheerleaders, Juhos Melinda harmonika előadása, a Violin Művészeti Iskola növendékeinek műsora, Barkóczi Gyula énekszáma követik egymást, majd kihirdetik a Szent István Kupa sportesemények eredményeit. Varga Vivien, Pál Dénes után Oláh Ibolya fellépése, a B52 zenekar koncertje következik. A 21 órai tűzijáték után a Zorall koncertje zárja a napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!