Hírek

2017.08.11. 17:25

Augusztus végéig meg kell kapniuk az iskoláknak a tankönyveket

Visszatarthatatlanul közeledik a szeptember, az iskolakezdés. Nem csak a családok készülnek erre, hanem a Dunaújvárosi Tankerületi Központ is. Az idei év újdonsága, hogy 9. évfolyamig minden tanuló ingyen kapja a könyveket.

Balla Tibor

A Dunaújvárosi Tankerületi Központtól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a KELLO Tankönyvellátó Nonprofit Kft. 2017. augusztus 1-jén megkezdte a tankönyvek kiszállítását.

Garai Puszta Ágnes és Szigethy Adrien már szortíroznak Fotó: AG

Az intézményeknek 2017. augusztus 25-ig meg kell kapniuk a megrendelt tankönyveket. A tankönyvek kiosztásának időpontját a köznevelési intézmények a helyben szokásos módon teszik közzé a szülők tájékoztatására.

A Dunaújvárosi Tankerületi Központ illetékességi területéhez tartozó 10 dunaújvárosi köznevelési intézmény megközelítőleg 54 ezer darab tankönyvet rendelt, amelyek összértékeértéke megközelíti a 40 millió forintot. Ezt azonban a szülők jó részének nem kell megfizetnie, hiszen a 2017/2018-as tanévtől 1. évfolyamtól a 9. évfolyamig minden tanuló ingyenesen kapja a tankönyveit. A központ tájékoztatása szerint az évkezdésre minden megrendelt tankönyv eljut a diákokhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!