Hírek

2016.08.03. 17:30

Augusztusban két óvoda fogadja a gyerekeket

Dunaújváros - Évtizedekre visszanyúló hagyomány, hogy a nyári szünetet augusztusra időzítik az óvodák is. Ebben az időszakban csak az ügyeletes intézmények fogadják a gyerekeket.

Körmendi Erzsébet

A Dunaújvárosi Óvoda nyári zárvatartási rendjét a közgyűlés határozza meg, így a testület fogadja el azt a javaslatot is, hogy a szünet idején melyik helyi intézmény legyen az ügyeletes.

Terebesi Viktor, Kovács Bence, Geráth Napsugár ebédel Fotó: Ady Géza

Az óvodás korú gyermekek szülei igyekeznek úgy időzíteni a szabadságukat, hogy a szünet idején otthon tudjanak maradni a gyermekükkel, vagy nagyszülők, rokonok segítségével megoldani a csemete elhelyezését. Annál is inkább fontos ez a fajta együttműködési készség, mert a nyitvatartó intézmények nem tudják valamennyi óvodást fogadni. Persze nem minden szülő tudja megoldani a teljes augusztust, az ő gyermeküket örömmel látják az óvónők - idén augusztusban két ügyeletes intézmény van. A Ságvári városrészben a Szivárvány tagóvoda, a Béke városrészben pedig a Bóbita tagóvoda fogadja ebben a hónapban a gyerkőcöket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!