Hírek

2015.09.13. 17:13

Autómentesen, tisztán - A város számos pontján tesznek rendet a mobilitás héten

Dunaújváros - Városunk önkormányzata is csatlakozott Európai Unió és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felhívásához és megrendezi az Európai Mobilitás Hetet.

Körmendi Erzsébet

A Mobilitás Hete szeptember 16-án, szerdán kezdődik és 22-ig tart. A rendezvény keretében megszervezik a hagyománynak számító takarítási akciót: a Tiszta utcák, tiszta terek programra várják a jelentkező közösségeket, intézményeket. A kesztyűket és a zsákokat a szervező, a polgármesteri hivatal főépítészi és környezetvédelmi osztálya biztosít.

Szeptember 16-án az általános iskolásoknak, 17-én, csütörtökön pedig a középiskolásoknak lesz hivatali zöld nap a városházán reggel 8 órától 16-ig. A bázis a főépítészi, építésügyi és környezetvédelmi osztály 910-912-es irodája és a 9. emeleti tárgyaló lesz. Bepillantást nyerhetnek az érdeklődők, a hivatalban folyó zöldmunkába, úgy mint légszennyezés, zajvédelem, vízminőség vizsgálat stb.) Előzetes bejelentkezés alapján maximum 25-30 tagú csoportokat tudnak egy időben fogadni az önkormányzat szakemberei.

Szeptember 18-án Városnézés autómentesen címmel Szabó Imre főépítész mutatja meg a város nevezetes épületeit egy körséta keretében. Indulás 10 órakor. Előzetes egyeztetés szükséges nagy érdeklődés esetén több turnust is indítanak.

2015. szeptember 21-én Fókuszban a környezetbarát közlekedés ismeretterjesztő program szerepel a kínálatban: előadásokat hallhatnak 13 órától a városháza C-szárny emeleti házasságkötő és rendezvénytermében a közlekedésről, környezetvédelemről.

Szeptember 22-én 9 és 15 óra között aki csak teheti ne üljön autóba! Az Autómentes napon az alábbi lesz a kínálat: interaktív vetélkedők, óvodások aszfaltrajz versenye, ügyességi pálya, bemutatók, biztonságos közlekedésre felhívó rendőrség állomás, feladatokkal. A rendezvén nem a városházánál lesz, hanem Vasvári Pál Általános Iskolával szemben, a Petőfi ligetben!

A szervezők menetlevelet is készítettek, amit azért hoztak létre, mert a hét legtöbb rendezvényén résztvevőknek, a legtöbb pontot gyűjtőknek értékes ajándékot adnak a Mobilitás Hete végén. (A menetlevél szabadon nyomtatható a honlapról, egy A4-es lap kettőt is tartalmaz.) Ösztönöznek mindenkit a takarításra, mert arra öt pontot kap a résztvevő a menetlevélen. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és Dunaújváros MJV Önkormányzata által biztosított kisebb ajándékokkal kedveskednek az érdeklődőknek a rendezvényen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!