Hírek

2015.12.20. 19:59

Autóval Rióig: három olimpiára készülő sportoló vehetett át egy-egy új autót

Dunaújváros - Az Adventi Forgatag keretében szombaton három, a riói olimpiára készülő sportoló vehetett át ünnepélyesen egy-egy új autót.

Gallai Péter

Mindezt a Rio Klub jóvoltából, amelynek gyémántfokozatú támogatója Dunaújváros önkormányzata is, hiszen Cserna Gábor polgármester a napokban írta alá a megállapodást Tóth Tamás elnökkel, miszerint a város húszmillió forintot ad a szervezetnek, s legalább ennyire számítanak még a dunaújvárosi nagyvállalatok, cégek jóvoltából is.

A klub immár nem először támogatja járművekkel azokat, a neves sportolókból álló kuratórium által kiválasztott magyar versenyzőket, akik kvótát szereztek a soros ötkarikás játékokra. Ezúttal harminckét olimpikon és először tíz paralimpikon felkészülését segítik az olimpiáig egy-egy új autóval, illetve műszaki eszközökkel, ruházattal. Dunaújvárosból Takács Krisztián úszó és Gurisatti Gyula sportlövő részesült ebben a támogatásban, a két sportember, Péni István sportlövővel kiegészülve, szombaton a főtéren vehette át autója kulcsát Cserna Gábortól, Tóth Tamástól, valamint dr. Dorkota Lajostól, a MEKH elnökétől, a megye és Dunaújváros díszpolgárától. Az eseményt megtisztelte jelenlétével a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Szabó László is.

Tóth Tamás színpadi köszöntőjében ismertette a klub működését, illetve filozófiáját, miszerint céljuk: minden támogatás közvetlenül a sportolókhoz jusson el, ne szövetségekhez, egyesületekhez és szakvezetőkhöz. Majd kiemelte, tizenhat év alatt, a 2000-es olimpia óta elérték azt a magas szintet, hogy az országban jelen lévő gépjárműgyártó világmárkák támogatják a programot. Így tudnak mobilitást biztosítani a versenyzőknek.

– Arra különösen büszke vagyok, hogy Dunaújváros elsőként csatlakozott ehhez a klubhoz megyei jogú városként. Magunk részéről azt tudom ígérni, Dunaújvárosnak hírét visszük az országban, és remélhetőleg majd a 2024-es olimpiai kandidáláskor is – tette hozzá. Dr. Dorkota Lajos köszönetnyilvánítással kezdte, egyrészt sportolóink kiharcolták az olimpiai részvételt, másrészt már ezzel öregbítették Dunaújváros hírnevét:

– A Rio Klub támogatása is fontos, hiszen egy versenyző akkor tud nyugodtan készülni és koncentrálni, ha minden feltétel adott számára. Ennek része Dunaújváros pénzbeli, havi támogatása. Karácsony előtt nagyon szép ez a nap. Cserna Gábor mindenkinek nagyon sikeres felkészülést kívánt, valamint becsületes és tisztességes helytállást a világ legnagyobb sporteseményén. A sportolók hálásan köszönték, hogy ennek az elit klubnak tagjai lehetnek. Beültek az olimpiáig őket szolgáló, felmatricázott autóikba – Dunaújváros neve is szerepel a járműveken –, amelyekről messziről tudja majd mindenki, aki látja, kik is ülnek bennük és hova tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!