Hírek

2013.10.25. 19:35

Avartakarítás: mostantól önállóan

Dunaújváros - Az elmúlt években a Partfenntartó Vállalat besegített az városi utcák takarításába. Most nem.

Pekarek János

Bármennyire is szerettük volna elodázni, mégis eljött az az időszak, amikor a levelek lehullanak.

Magyarul: az ősz.

A korábbi években örömmel adtunk hírt arról, hogy a Dunaújvárosi Partvédelmi Vállalat saját kezdeményezésére, a maga pénzéből vállalta, hogy azon helyekről, ahonnan a lakók vállalták: összesöprik a lehullott faleveleket, valamint összegyűjtik azokat fekete műanyag hulladékzsákba, úgy elszállítják azokat, és a maguk hulladékégetésre kijelölt Duna-parti helyén megsemmisítik. Mindezt a város érdekében.

Mint említettük, ez éveken át működött a partvédelem részéről.

Ebben az évben azonban másképp lesz.

Ahogyan Tóth Ferenc, a Dunaújvárosi Partvédelmi Vállalat igazgatója a DH kérdésére elmondta, eddigi közreműködésük az őszi rendcsinálásban nem feladat-, hanem alkalomszerű volt: szabad kapacitásaikból fordítottak embert és gépet a város szépítésére.

Most viszont legjobb akaratuk ellenére sem tudják ezt a gyakorlatot folytatni. Másutt kell dolgozniuk.

Ahogyan a cégvezető elmondta, a következő hetekben, hónapokban a Duna-part fával beültetett területeinek erdészeti karbantartásának kell szentelniük erejüket.

Azonban továbbra is fenntartják elképzelésüket a város belterületeinek szépítésére.

Ígéretet még így sem tudnak tenni arra, hogy visszaállnak a közterületek tisztítására, de kizáró ok sincs arra, hogy tavasszal ne térjenek vissza a belvárosi utcákra.

Addig is a város által foglalkoztatott közmunkások igyekeznek tisztántartani utcáinkat a lehulló falevelektől. Meg azok a lakók, üzlettulajdonosok, akik ezt fontosnak tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!