Hírek

2015.05.01. 12:14

Gondoskodik a város a gyerekek nyári étkeztetéséről

Dunaújváros - A kormány benyújtotta a parlament elé a jövő évi költségvetés tervezetét. Adócsökkentés, családtámogatás, nyári diákétkeztetés. Ezekről beszélt Cserna Gábor a polgármesteri sajtótájékoztatóján.

Körmendi Erzsébet

Cserna Gábor polgármester a költségvetés tervezet fontos tétéleiről, valamint a dunaújvárosi gyermekek ellátásáról beszélt
Fotó: Ady Géza

- A költségvetési tervezetet áttekintve megállapítható, hogy sok komoly, a városunkat, a dunaújvárosiakat is érintő adócsökkentés várható 2006-ban. A tervezetet egyébként bárki tanulmányozhatja a parlament honlapján - hangsúlyozta Cserna Gábor, aki lényeges elemként emelte ki, hogy az egykulcsos adó 16 százalékról egy számjegyűvé mérséklődik, vagyis 10 százalék alá csökken egy-két éven belül. A költségvetés tervezet tartalmazza a sertéshús áfájának csökkentését, amely a sertéshús feldolgozott formájára is vonatkozna, nem csak a tőkehúsra. A kétgyermekes családok adókedvezményének növelése. A polgármester elmondta azt is, hogy az adóscsökkentésekkel emelkedni fog a munkabérek reálértéke, valamint a szolgáltatási díjak csökkentésének tervezetén is dolgozik a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Dunaújváros érintő konkrétum: az önkormányzat pályázni fog a szociálisan hátrányos helyzetben lévő gyerekek nyári étkeztetésére, a pályázat benyújtásáról rendkívüli közgyűlés dönt jövő héten. Kedvező elbírálás esetén a DVG Zrt. Fészek Tanétterme gondoskodik majd a nebulók ellátásáról pedagógusok, ifjúságvédelmis munkatársak segítségével a rászoruló gyerekeknek ingyenes nyári étkeztetését biztosít a város a nyári szünetben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!