Hírek

2015.11.11. 12:45

Az aktív, vidám szépkorút, Jakó Lajosnét köszöntötték

Dunaújváros – Jakó Lajosnét, Ilona nénit köszöntötte kilencvenedik születésnapján Gombos István alpolgármester.

Körmendi Erzsébet

Ilona néni Besenyszögön született, ott élt nagyon sokáig. Elemibe, majd a dolgozók általános iskolájába járt, mivel 8-12 éves kora között már cselédként és gyermekfelügyelőként dolgozott. Besenyszög bölcsődéjében helyezkedett el később, ott lett szakácsnő 1956-ban. Utána a Palotási Állami Gazdaságban 15 évig tevékenykedett, mint szakács és onnan ment nyugdíjba. Első házasságából egyetlen lánygyermeke született, majd 1970-ben ment másodjára férjhez, de pilóta férjét sajnos 1986-ban, fiatalon elveszítette.

Jakó Lajosnét virággal, ajándékkal köszöntötte Gombos István. Fotó: Ady Géza

Ilonka néni – akinek két unokája és egy dédunokája van – 87 éves volt, amikor úgy döntött a család, Dunaújvárosba költöztetik a szépkorú asszonyt, hogy együtt lehessenek, és tudják őt segíteni. A régi lakóhellyel persze nem szűnt meg a kapcsolat, többször járnak vissza rokonokhoz, barátokhoz. A kilencvenéves ünnepelt ma is rendkívül aktív, víg kedélyű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!