Hírek

2014.12.02. 16:30

Jobbik: az apostoli kettős kereszt üzenetéről

Dunaújváros - Ötvenhatra emlékezik vissza egy korabeli elítélt, illetve ismét felállítja kettős keresztjét a Jobbik.

Pekarek János

Barta Endre, a Jobbik helyi szervezetének tagja

Két közeljövőbeli rendezvényével kapcsolatban rendezett sajtótájékoztatót kedden kora délután a Jobbik Magyarországért Mozgalom dunaújvárosi szervezete. Barta Endre, a párt tagja elmondta: december 5-én, 17 órakor a párt ifjúsági tagozatának szervezésében Murányi Levente 56-os elítélt A forradalom igazsága az igazság forradalma címmel tart előadást a Bartók kamaratermében. A belépés díjtalan, s minden korosztály részvételére számítanak.

A másik ügy: Dunaújvárosban is folytatódik az adventi, kettős kereszt állításának hagyománya. Városunkban 2003 óta állítják fel az úgynevezett apostoli kettős keresztet, amelyet egyfajta missziónak, hazafias küldetésnek is szánnak. Elvégre ez a szimbólum a magyar címerben is megtalálható. Ugyanakkor demonstrációnak is szánják: mégpedig az adventi időszakban eluralkodó vásárlási lázzal szemben szeretnék arra felhívni a figyelmet, hogy a Jobbik nem engedi fogyasztói társadalommá zülleszteni népünket, mondta Barta Endre. A kereszténység egyik legnagyobb ünnepét is üzletté teszik, miközben az ünnep valódi üzenetéről egyre inkább elfeledkeznek. A kettős keresztet december 6-án a Városháza tér mellett állítják fel, este hat órakor.

 

Címkék#Jobbik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!