Hírek

2016.12.16. 17:50

Az egészséget szolgáló italok

Dunaújváros - Újabb, decemberben hagyományos jótékony rendezvényével jelentkezett a Fidesz helyi szervezete pénteken a mozi előtti téren.

Körmendi Erzsébet

A Fidesz helyben meghatározó személyiségei közül hárman is beálltak a téren lévő kávézó előtt felállított alkalmi italpult mögé. Dr. Dorkota Lajos, a megye és a város díszpolgára, a MEKH elnöke, dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő, Cserna Gábor polgármester, a Fidesz helyi elnöke kínálta lélekmelegítővel az érkezőket.

- Jó néhány éve kijárunk ide a térre, mindig meghatározunk egy célt, amire a bevételt felajánljuk. Tesszük ezt azért, hogy aki tud, mert megengedheti, van miből, az adhat másoknak. Egyre többen vagyunk, akik ezt így gondoljuk, nem ez az első akció, amikor bizonyítja a város, az intézmények, magánszemélyek, vállalkozók az összefogás erejét. Örömmel állunk az ilyen ügyek mellé, és kezdeményezünk mi magunk is gyűjtéseket jó ügyekért, például Pecsét Istvánért, a rászorulókért. Ahogy pénteken Bakonyi Ferenc az utca túloldalán, most mi várunk felajánlásokat a forró italainkért cserébe, azért, hogy hozzájárulhassunk a kórház pszichiátriai gondozójának felújításához. Az egész évre visszatekintve mondhatom, az országban ilyen város nincs még egy, ahol ennyien összefognak jó ügyekért - mondja dr. Dorkota Lajos a forralt bor csapolása" közben.

Mellette dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő kínálja forró teával az érkezőket, és két sorbanálló között hozzáteszi mindahhoz, amit a MEKH elnöke mondott: - Hagyomány már ez a jótékonysági adománygyűjtésünk. Tavaly a kórház szülészetének a felújítását segítettük, most a pszichiátriai gondozóét. Fontos dolog ez, mert egy-egy osztály munkájához adhatunk olyan pluszt, amire a finanszírozási keretből nem lenne pénz.

Cserna Gábor, a Fidesz helyi elnöke, polgármester csatlakozik az előtte szólóhoz:

- Az adományozás és a jótékony gyűjtés egész évben jellemző, de év vége, a szeretet ünnepének közeledte különösen egy olyan időszak, amikor jólesik segíteni másoknak. Pecsét István barátom kiemelt támogatottja az idei évnek, de említhetem a Fidesz-bált, amivel rászoruló családoknak igyekszünk szebbé tenni az ünnepét. Most éppen a kórház javára adakozhatnak a térre kilátogatók és forró italt vásárlók. De a nyugdíjasokra is gondolunk, hiszen ők ötezer forintot kapnak karácsonyra a várostól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!