Hírek

2015.12.21. 14:19

Dunaújváros Egészségügyéért -díjat kaptak a szakma kiválóságai

Dunaújváros - A szakma kiválóságai vehették át a Dunaújváros Egészségügyéért -díjat a múlt heti közgyűlésen.

Körmendi Erzsébet

Dr. Gózony Margit gyermekorvos 1958-ban érkezett a Dunaújvárosi Tanács Kórháza Gyermekosztályára. Szakmai munkájával, úgy a diagnosztikus, mint a terápiás tevékenységével felettesei maximálisan elégedettek voltak. A nyugodt, kiegyensúlyozott, megfontolt magatartása a környezetének biztonságot jelentett. Szakmai tudását, elhivatottságát 1966-tól körzeti gyermekorvosként kamatoztatta. 2012 októberében gyémánt díszoklevelet vett át. A doktornő 1985-ben vonult nyugdíjba, de ezt követően is sokan kértek tőle tanácsot. Megbecsült, köztiszteletben álló egészségügyi dolgozó volt, aki több ezer kisgyermek gyógyulását segítette.

A kórház mozgásszervi rehabilitációja 2012. július 1-jén kezdte meg működését. Vezetésére dr. Schrobár Hajnalka kapott megbízást, majd 2013 februárjában az osztály a főépület földszint B-szárnyára költözött és immár önálló osztályként működött, és működik ma is. A mozgásszervi rehabilitációs szakambulancia heti 13 órában biztosít járóbeteg-ellátást, szakrendelést. Működését 1994-ben kezdte meg dr. Barcsa Csaba vezetésével, és dr. Schrobár Hajnalka 2004 szeptembere óta irányítja a szakrendelést. A II. számú Rendelőintézet bezárása után számos kitérő után került végleges helyére, az új technikai tömbbe. Heti 3 óra szakrendelés a kulcsi telephelyen működik, szolgálva ezzel a térségi mozgáskorlátozott betegek helyben történő ellátását is. Az osztály kollektívája nap mint nap kiszolgáltatott, szinte mozgásképtelen emberek talpraállításáért küzd.

A Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet Ideggyógyászati Osztályán az organikus neurológia teljes profilját látják el. Az 1980-as évek végétől, az országban szinte elsőként valósították meg az idegsebészeti szakrendelést. A stroke-os betegek korai rehabilitációjához szükséges folyamatokat rövid idő alatt kialakította az osztály, mely eljárás az egyes szakaszaihoz igazított különleges segédeszközök és terápiás eszközök alkalmazásával megkönnyítik a betegek számára a mindennapokat és hozzájárulnak az aktivitás helyreállításához. A stroke-os betegek számára a 80-as évektől segítséget ad a logopédus, pszichológus, gyógytornász team. Az orvosok osztályos munkájuk mellett látják el a járóbeteg-szakellátás feladatait is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!