Hírek

2013.09.27. 17:05

Elkezdődött a Tökfesztivál

Csak az időjárás volt szomorkás pénteken Rácalmáson, a Tökfesztiválra érkező vendégek, és a vendéglátók jókedvűen múlatták az időt a kúria területén.

Körmendi Erzsébet

A főutcán csapatostól sétáló vendégek lepték el már péntek délelőtt is a kisváros főutcáját. A Duna-parton lévő Jankovich-kúriába igyekeztek, a Tökfesztiválra, és megálltak út közben, megnézték a házak elé kitett kompozíciók, amelyek mellett képtelenség csak úgy elmenni, mert annyira ötletesek és igényesek a látvány felülmúlja a korábbi éveket.

A Tökfesztivál nyitónapjának délelőttje a gyermekeké volt, hiszen interaktív gyermekkoncert, kézműves játszóház, arcfestés, bábszínház, és számtalan más csoda várta őket. A nagykarácsonyi Örökzöld Óvoda teljes létszámmal kirándult Rácalmásra, már nem először, ám ezúttal pályázati pénzt is nyertek arra, hogy a gyerekeknek megmutassák a tökcsodákat.

Különlegességben, igazi csodában nem is volt hiány. Lenyűgözőek a kiállítások, igényesek az árus portékák és színvonalas a nagyszínpadi kínálat. A péntek esti bringatúra után szombat este fél hétkor töklámpás gyalogtúra indul. A színpadon táncosok és zenészek váltják egymást, este Diák Bill és Piramis buli lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!