Hírek

2015.10.04. 16:17

Egy nap az egészségesebb élet és a jobb stílus jegyében

Dunaújváros - A Városháza tér lett a központja az életmódváltók programjának szombaton. Sok érdekességgel.

Pekarek János

Meglehetősen mozgalmasra sikeredett ez a hétvége talán nem függetlenül attól, hogy szombaton rendezték a Gyalogló Világnapot. Gyalogoltak is bizony sokfelé (lásd fenti riportunkat) s még más módon is hódoltak a mozgásnak, a testkultúrának. Így szombaton egész nap a sportnak, az egészségnek, az életmódváltásnak szentelték a napot a Scitec RoadShow szervezői.

Tóth Gabriella és Gubits Zsófia a jégkoronggal ismerkednek

Például fitnesszel, salsával, lélektánccal, élményedzéssel: remélhetőleg sokan vannak Önök között, akik tudják is, mit jelent mindez. Mivel pedig a mozgás önmagában (bár nagy előrelépés) félsiker, ezért egészséges ételek bemutatóira is sort kerítettek, recept- és eszmecserével egybekötve.

Bár voltak kísérő rendezvények is, valamint egy kis vásári hangulat (én például egészen hagyományos kürtös kalácsot is láttam), gyerekprogramok, úgymint ugrálóvár, kreatív játszóház, arcfestés, csillámtetoválás, azért a szombat délelőtt nem volt egyértelműen sikeres, ami a látogatottságot illeti.

Délutánra már megtelt a tér, elsősorban persze a lufiárusoknál és a gyereksarkokban de azért akadtak tornászók is, és nagy érdeklődés kísérte a divatbemutatót, valamint azt is sokan nézték lelkesen, hogyan szobakerékpároznak féltucatnyian a színpadon. Kár, hogy a nézésüktől nem lehet fogyni...

Lényeg az, hogy nem lehet elégszer felhívni a közfigyelmet az életmódváltás fontosságára: étkezz egészségesen, mozogj sokat! Ez egyben egy recept is a boldogabb, de legalább jókedvűbb élethez is.

Nem hiszik? Nem baj. Csak próbálják ki!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!