Hírek

2015.01.29. 16:05

Az élhető városhoz a kisposta is kell!

Dunaújváros – A technikumi, a Barátság úti és a pentelei, Petőfi utcai kispostát tervezi bezárni a Magyar Posta.

Pekarek János

Közel hatszáz aláírást gyűjtött a Párbeszéd Magyarországért helyi szervezete a tervezett postabezárások ellen a Technikumban. Szabó Zsolt, a PM helyi képviselője a bezárásra ítélt technikumi kisposta előtt elmondta: Dunaújvárosnak élhető városnak kellene lennie: és ez a városrészekre is igaz! Két lokálpatrióta, Pappné Grabant Ilona és Gergely Ákos ezért kezdett a tiltakozó aláírások gyűjtésébe, amit február 19-ig, a következő városi közgyűlés időpontjáig folytatnak. Akkor átadják a tiltakozó íveket a polgármesternek, akit megkérdeznek: igaz-e, hogy Galambos Dénessel tárgyalásokat folytatnak a háttérben az ügyről egy helyettes államtitkárral, s mire jutottak?

Szabó Zsolt, a Párbeszéd Magyarországért képviselője a technikumi postánál

Mint korábban megírtuk, a Magyar Posta három kisebb postahivatalt tervez bezárni Dunaújvárosban. A Barátság úti, illetve a Vörösmarty utcai kispostát, valamint a pentelei Petőfi utcában lévő postát.

Híreink szerint utóbbi épületét már értékesítette is a posta. Holott erre lenne a legnagyobb szükség, mivel (csakúgy, mint a másik két hivatal esetében) a környék lakói itt is jórészt idős emberek, akik nehezen mozognak - ráadásul Penteléről csak tömegközlekedéssel lehet eljutni a rendkívül messze lévő központi postahivatalba. Drágán, sok idő alatt, nehézkesen. A helybeliek már tiltakoztak emiatt.

Szabó Zsolt a technikumi kisposta előtt rendezett csütörtöki sajtótájékoztatón kifejtette: sem a technikumiak, sem a penteleiek vagy a Barátság városrésziek nem másodrendű emberek. Vagyis: számukra is ugyanúgy elérhetővé kellene tenni a közösségi szolgáltatásokat, mint mondjuk a belvárosban élőknek.

A tiltakozó aláírásokkal együtt petíciót is megfogalmaznak a PM tagjai a városrészi postahivatalok érdekében. E petíciót nem csak Cserna Gábor polgármesternek, hanem a Magyar Posta vezérigazgatójának is átadják majd.

Szabó Zsolt úgy értesült, hogy a polgármester a város országgyűlési képviselőjével, dr. Galambos Dénessel együtt a háttérben már tárgyalásokba kezdett az ügyben illetékes egyik helyettes államtitkárral. A tárgyalások részleteiről azonban még semmit nem tudni, jegyezte meg az önkormányzati képviselő. Aki az információk nyilvánossá tételét és a kisposták megmaradását a város elemi érdekének nevezte.

 

Címkék#PM#posta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!