Hírek

2014.09.22. 18:35

A városi ivóvíz- és szennyvízelvezetési szolgáltatásról dönthetnek a közgyűlésen

Dunaújváros - A keddi közgyűlés javaslatot tehet a vízközművek üzemeltetésére vonatkozó szerződés elfogadására.

Várkonyi Zsolt

Augusztus elején Dunaújváros MJV közgyűlésén megtudhattuk, hogy a városi ivóvíz- és szennyvízelvezetés szolgáltatás ellátására vonatkozóan előzetes egyeztetéseket folytatott a város a Mezőföldvíz Kft.-vel, felkészülve arra a lehetőségre, ha a jelenlegi üzemeltető, a DVCSH Kft. a várossal és a DVG Zrt.-vel, mint közműtulajdonossal kötött szolgáltatási-vállalkozási szerződésben foglaltakat, esetlegesen amiatt nem tudja teljesíteni, hogy 2015. január 1-től nem rendelkezik érvényes működési engedéllyel. Ezért a közgyűlés felhatalmazta Cserna Gábor polgármestert arra, hogy ezen feltétel bekövetkezése esetére tárgyaljon a Mezőföldvíz Kft.-vel a bérleti-üzemeltetési és az adásvételi szerződéstervezet előkészítésével kapcsolatban.

Mint ismeretes a DVG Zrt. közműtulajdonosként még 2001. decemberében kötött üzemeltetési szerződést a DVCSH-val, amely szerződést - a közgyűlés legutóbbi májusi döntése értelmében - felmondta, mert a szolgáltató nem tett eleget a kötelezettségének, nem fizeti a bérleti díjat a közművagyon után.

A törvény szerint azonban a szerződést csak év végén és nyolc hónapos felmondási idővel lehetne felmondani, ezért a májusi határozatot hatályon kívül kellett helyezni. Ugyanakkor az ellátás és a szolgáltatás biztonsága érdekében, amennyiben a DVCSH nem kapja meg a Magyar Energetikai és Közmű- szabályozási Hivataltól a működési engedélyt, abban az esetben január 1-től a kötelező ellátási feladatok teljesítése érdekében közérdekű szolgáltató kijelölését kérheti az önkormányzat, avagy működő, engedéllyel rendelkező szolgáltatóval köthetne szerződést pályázati eljárás nélkül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!