Hírek

2015.05.26. 14:12

120 gyerek vett részt a rászorló családok rendezvényén

Mezőfalva - Gyerekzsivaj verte fel szombaton a volt diszkó épületének környékét. A faluban először rendeztek gyereknapot a rászoruló családoknak. Az eseményre a helyieken kívül Dunaújvárosból és Daruszentmiklósról is érkeztek.

Horváth László

A remek hangulatú rendezvényen Nagy Brigitta és Dombiné Vass Móni a gyerekek egy csoportjával

A Fejér megyei Rászoruló Családok Csoportjának rendezésében egy nagyszerű kezdeményezésnek lehettünk tanúi, amelyről a nemrég alakult csoport vezetője Nagy Brigitta beszélt lapunknak.

- Két hónapja internetes oldalon toboroztam a társaságot. Rászoruló gyerekeknek gyűjtöttünk adományokat. Ruhákkal, cipőkkel, élelmiszerekkel igyekszünk segíteni a nagyon nehéz helyzetben lévő családokat. A hírverés során társul szegődött a tízgyermekes Dombiné Vass Móni, bevállalva a daruszentmiklósi területet. A rövid idő alatt kétszáz kapcsolatot építettünk ki, ami jól mutatja mekkora szükség van a támogató kezekre. Első ötletként gyereknapi bulival népszerűsítjük a csoportunkat. Szerencsére az ehhez szükséges ételeket-italokat sikerült önzetlen adakozóktól beszerezni, amiben nagy segítség volt a helyi védőnők, Horváth Katalin és Bán Balázs képviselő. A nap játékokkal, vetélkedőkkel, lovagoltatással és egyéb, gyerekeknek kedves foglalatossággal telt. A játék alatt megéhezők az időközben készre főtt bográcsos-kondéros ebéddel csillapíthatták éhségüket. Bízom benne, mindenki jó tapasztalatokkal tért haza - fejezte ki reményét az újdonsült civil szerveződés vezetője.

A kezdeményezésnek lesz folytatása. Júniusban Bolondvárra tervez túrát a Fejér megyei Rászoruló Családok Mezőfalvi Csoportja, valamint havonta jelentkeznek majd új és újabb programajánlattal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!