Hírek

2016.08.29. 18:30

Az elvándorlási szokásokról - Erdélybe utazhat három perkátai lány honismereti táborba

Perkáta - Perkátai fiatalok indulnak útnak szeptember 1-jén, hogy egy honismereti táborban vegyenek részt Erdélyben. Nagy várakozással tekintenek a program elé.

Horváth Dóra

Sikeres pályázatuknak köszönhetően egy izgalmas kalandra indulhat három perkátai fiatal. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet által nyár elején meghirdetett Kós Károly Szülőföld és Honismereti Tábort Erdélyben, a Hargita megyében található Zeteváralján rendezik meg, festői környezetben.

A különleges táborban ötven magyar származású fiatal vehet részt, akiknek lehetőségük nyílik ezáltal közelebbről megismerni hazájukat, néprajzi szemmel nézve. A program során szakemberektől hallgathatnak meg előadásokat a résztvevők, akiknek október 31-ig egy leíró tanulmányt kell készíteniük a magyarság elvándorlási szokásairól.

A táborba utazó perkátai lányok jó kedvűen várják a kalandot: Szabó Bernadett (b), Preizler Nikolett és Krizsány Zsuzsanna
Fotó: Horváth Dóra

A perkátai Krizsány Zsuzsanna, Preizler Nikolett és Szabó Bernadett szeptember elsején, csütörtökön az esti órákban indul útnak, hogy a színvonalas és izgalmas programokkal megtűzdelt táborban képviseljék szülőfalujukat.

- Nagyon örültünk, hogy kaptuk ezt a lehetőséget. Sok esemény lesz, mindenben szeretnénk részt venni és mindent meg szeretnénk nézni, amit csak lehet - mondta Szabó Bernadett.

A lányok fő célja, hogy közelebbről megismerkedjenek a magyarság történetével, választ kapjanak a menni vagy maradni kérdésre, valamint, hogy sok új és érdekes tapasztalattal gazdagodva térjenek haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!