Hírek

2013.11.01. 16:55

Az emlékezés mécsesei

Dunaújváros - Az utóbbi két napban ezrek keresték fel a városi köztemetőt. Csütörtökön délután a ravatalozónál meghitt ünnepi műsorral vártak az emlékezőket.

Szabó Szabolcs

A várakozásoknak megfelelően idén is tízezrek keltek útra Dunaújvárosban és környékén, hogy elhunyt szeretteikre emlékezzenek a sírkertekben.

Csütörtökön délután a városi köztemetőben rendeztek megemlékezést. Képünkön Györgyné Deutsch Beáta és Móricz iskola fiú kórusa (Fotó: Ónodi Zoltán)

Mindenszentek és halottak napja előtt, csütörtökön a városi köztemetőben rendeztek megemlékezést.

A temetői ravatalozónál Stermeczki András evangélikus és Böttger Antal református lelkész istentiszteletét hallgathatták meg a jelenlévők. Az emlékezés mellett Böttger Antal kiemelte, október 31-én a reformáció napját is ünnepeljük.

A lelkészek után Györgyné Deutsch Beáta polgári szónok idézte Birtalan Ferenc Halottaknak Napja, Élők Napja című versét:

"Halottak Napja, Élők Napja / Gyújtanak-e gyertyát értünk az öröklétűek? / Van-e? Élők napja / Átutaznak-e a semmi vizén letekinteni ránk? / Mi elmegyünk. /Mi megyünk, míg lábunkból kifogy a lépés, /míg van út nincseink felé... "

A város köztemetőjének üzemeltetője által szervezett emlékező műsorban a megjelentekhez szólt még két polgári szónok, Horváth Klára és Feltóti Sándor is, valamint a Móricz Zsimond Általános Iskola fiú kórusának fellépése tette meghittebbé a kegyeleti ünnepet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!