Hírek

2014.03.03. 17:00

Az emlőrák ellen - Figyelemfelkeltő menet, szakmai előadások, beszélgetések

Dunaújváros - Nőnapi Séta az emlőrák ellen címmel rendeznek figyelemfelkeltő programsorozatot szombaton.

Szabó Szabolcs

A Dunaújvárosi Járási Népegészségügyi Intézet, a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve, a Dunaújvárosi Egészségmegőrzési Központ, valamint a Szent Pantaleon Kórház Egészségfejlesztési Iroda közös szervezésében Séta az emlőrák ellen címmel figyelemfelkeltő akcióra várják az érdeklődőket március 8-án, szombaton.

A szervezők célja, hogy a Nőnapon felhívják a hölgyek figyelmét arra, hogy az életéért, az egészségéért elsősorban mindenki maga felelős! A figyelemfelkeltő Séta lehetőséget biztosít, hogy a résztvevők minél többet megtudjanak a megelőzés lehetőségeiről, az emlőszűrés menetéről, az emlődaganat kezeléséről, a gyógyulás esélyeiről, a műtétet követő lehetőségekről. Emellett az érdeklődők konzultálhatnak szakemberekkel és olyanokkal is, akik már megvívták csatájukat és győztesen kerültek ki a betegségből.

A szakemberek e programokkal megelőzés és a szűrővizsgálatok fontosságára is fel szeretnék hívni a figyelmet. Az utóbbi évek statisztikái szerint sajnos rosszindulatú daganatainak gyakorisága évről évre nő Magyarországon, és ma már a leggyakoribb női rákbetegségnek számít.

Hazánkban évente 5400-5500 új emlőrákos beteget fedeznek fel. Minden tizenkettedik nőnek esélye van arra, hogy élete során emlőrákja alakuljon ki. Az emlőrák a nők egyik legsúlyosabb és legrettegettebb betegsége azonban aránylag könnyű felismerni, és az időben kiszűrt elváltozás gyógyulási esélyei nagyok. Az esetek jelentős hányadában 45-65 éves korban fordul elő, de harminc éves kor után is megjelenhet olvasható a lapunknak küldött tájékoztatóban, amely kiemeli: a nők számára tehát fontos a mell rendszeres időközönként elvégzett önvizsgálata, melyet már fiatal korban el kell kezdeni!

Március 8-án, szombaton reggel kilenc órától várják az érdeklődőket a Dózsa Mozi előtti téren. A köszöntők után a menet háromnegyed tízkor indul el a Dunaújvárosi Főiskola A-épületéhez, az alábbi útvonalon: Kossuth Lajos utca- Szórád Márton út a DF. A főiskolán 15 óráig előadások, beszélgetések várják a résztvevőket.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!