Hírek

2017.05.30. 15:50

Az európai olimpiai láng Dunaújvárosba érkezik

DUNAÚJVÁROS Országjáró körútra indult a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál lángja, amely számos településre ellátogat. Dunaújvárosba június 3-án 12 órakor érkezik, ennek alkalmából közös fáklyafutásra invitálnak minden érdeklődőt.

Gallai Péter

A fáklyával, május 27-ei indulással körbejárják az országot, ennek egyik állomása lesz június 3-án, szombaton Dunaújváros. Ekkor a 12 órakor induló fáklyafutással viszik el fiataljaink, sportolóink és családjaik a Krisztus király Főtemplomtól indulva a Városháza térre a lángot, ahol ünnepélyes keretek között fogadják azt.

Erre az eseményre mindenkit szeretettel várnak a rendezők, hogy együtt hirdessük Magyarország újabb, nemzetközileg is jelentős sporteseményét. A futókhoz bárki csatlakozhat, az érdeklődőket az Aranyvölgyi út mellett, a II. János Pál pápa téren, a főtemplom közvetlen közelében található nagy parkolónál várják 11.50 órakor.

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke (b) és Borkai Zsolt, Győr polgármestere az EYOF lángjával MTI Fotó: Kovács Tamás

A július 23. és 29. között sorra kerülő EYOF a 14 és 18 év közötti fiatalok versenye, amelyen tíz sportágban 130 versenyszámot rendeznek. A győri eseményre ötven országból 2500 sportolót és 1100 kísérőt várnak. Magyarországot 152 sportoló képviseli a versenyen, ami rekordnak számít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!