Hírek

2013.05.14. 15:50

Az I. nagyolvasztó átépítéséről még nem lehet tudni

Dunaújváros - A várost leginkább foglalkoztató kérdés: mi lesz a vasmű nagyobbik kohójával? Ha átépítik: van remény. Ha nem: odalesz a kisebbik kohó és a város jövője is. Próbáltunk informálódni ebben az ügyben.

Pekarek János

Minden rossz előjel ellenére úgy tűnik, hamarosan legalább hírt kapunk a várost talán leginkább foglalkoztató kérdésről, a vasmű I. számú nagyolvasztójának átépítéséről. Azt természetesen lehetetlen megmondani, hogy ez a hír jó, avagy rossz lesz-e? De már önmagában a hír megérkezése is jelent valamit. Talán azt, hogy ezt a várost még nem felejtették el teljesen. Miközben 2013. január 20-án átépítésre leállították az ISD Dunaferr Zrt. nagyobbik kohóját átépítésnek máig semmi jele. S egyre közeledik a kisebbik kohó lehetséges üzemidejének vége is. Dr. Dorkota Lajos kormánymegbízott, dunaújvárosi országgyűlési képviselő kedden lapunknak a kohóátépítést érintő kérdésére így válaszolt:

- Hírem a kohóátépítésről még nincs. Hacsak az nem, hogy most kaptam egy sms-t a vasmű vezetőitől, hogy szeretnének találkozni és együttműködni velem. Ezzel a kérésükkel nyitott kapukat döngetnek nálam! Különösen, hogy máris egy hét csúszásban vannak a kohóátépítési hírrel kapcsolatban, lévén, hogy a május 6-ával kezdődő hétre ígértek igazgatósági döntést ebben az ügyben. Talán már szerdán vagy csütörtökön találkozom a vasműs vezérkarral. Úgy tudom, Szijjártó Péter államtitkár csütörtökön beszél a cég igazgatósági elnökével alighanem ugyanerről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!