Hírek

2017.08.21. 16:00

Az időjárás is velük volt! Zavartalanul zajlott az ünnep Nagykarácsonyban

Az időjárás is figyelembe vette az ünnepelni készülők szándékait, így zavartalanul zajlott le az ünnepség Nagykarácsonyban a Szent Imre téri emlékműnél augusztus 20-án délután.

Balogh Tamás

Az ünnepi beszédében Müller Miklós polgármester figyelmeztetett rá: "ha Európában magyarként meg akarunk maradni, akkor össze kell tartanunk" Nálunk, Nagykarácsonyban sincs ez másként, mi is különböző módokon gondolkozunk, de a célunk ugyanaz, a településünket egyben tartani, múltunkról megemlékezni, jelenét élhetővé tenni, jövőjét biztosítani...

Az alkalomról szóló gondolatait Kovács István görögkatolikus parókus is megosztotta az egybegyűltekkel, majd megszentelte az új kenyeret.

Müller Miklós polgármester (j2) mondott köszöntőt Fotó: amatőr

A rendezvényért adták a most alapított Közösségért díjat, amellyel a nagykarácsonyi képviselő-testület első alkalommal, Szekeres Béláné teljesítményét ismerte el, aki kiemelkedő szerepet vállalt a településnek a határon túli magyarsággal való a kapcsolatkeresésében és megtartásával. A díjat Kajári Tibor is átvehette az elmúlt években a helyi sportéletben kifejtett áldozatos munkájának elismeréseként.

A bensőséges esemény zárásaként Müller Miklós polgármester Nagykarácsony polgáraivá fogadta a település legfiatalabb lakóit, majd köszöntötte az őket kísérő családtagokat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!