Hírek

2015.04.10. 18:33

Az informatika jövője - Tehetséges fiatal szakemberek versenye a Bánkiban

Értékeléssel, díjátadóval zárult pénteken a Bánki középiskolában rendezett országos informatikai szakmai verseny.

Szabó Szabolcs

– Ismét iskolánk adott otthont az Informatikai szakmacsoport Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjének. Az informatikai szakmacsoportban három kategóriában mérték össze tudásukat az ország középiskoláinak legjobb informatikus jelölt diákjai a Bánkiban. A három kategória a következő: CAD-CAM informatikus, Informatikai rendszergazda, Szoftverfejlesztő. A korábbi elődöntőben, amelyre az iskolai válogató háziversenyek eredményei alapján kerülhetnek be a tanulók, a három kategóriában az ország középiskoláiból 427 versenyző mérte össze tudását, ebből kategóriánként 10 versenyző jutott a döntőbe, vagyis összesen 30 versenyző vett részt a döntő megmérettetésein – mondta el a seregszemléről lapunknak Müller Attila, a házigazda intézmény igazgatóhelyettese, aki a verseny menetéről is szólt:

– A három kategória döntősei szerdán délután kezdték meg a gyakorlati versenyeket. Majd csütörtökön már a szóbeli és gyakorlati versenyen folytatódott a megmérettetés. A pénteki napon, szakmai előadásokon vehettek részt a a diákok és felkészítő tanáraik. Mind a három kategóriában kategóriánként az első hat helyezettek tárgyjutalomban, az első három helyezett a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal részéről pénzjutalomban (50000 Ft, 40000 Ft, 30000 Ft), valamint a támogatók által felajánlott ajándékokat kaptak. A 10 CAD-CAM informatikus versenyző közül a 7 szerezték meg az Autodesk oklevelet.

Ezen kívül különdíjban részesült a legjobb CAD alkotást létrehozó versenyző, Somodi Áron a CAD-CAM informatikus kategória első helyezettje, aki a HungaroCAD Kft. felajánlását vehette át Füzi Csabától. A CAD-CAM informatikus kategória első négy helyezettje egy-egy ajándékcsomagot vehetett át Hegedűs Andreától a Tech Data képviselőjétől. A Tech Data az Autodesk céget képviseli országunkban.

Az országos verseny végeredménye:

CAD-CAM informatikus: 1. Somodi Áron (Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola), 2. Nagy Gábor (Jedlik), 3. Gallai Ádám (Tatabánya). Informatikai rendszergazda: 1. Bordán Imre Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola. 2. Pete Zsolt (Mechwart) András Gépipari és Informatikai, 3. Tolnai Patrik (Szentgotthárd). Szoftverfejlesztő: 1. Henczidai Bálint, 2. Bordák Tamás, 3. Lapincs Mátyás (Jedlik).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!