Hírek

2013.01.30. 09:44

Az LMP-s Szabó Zsolt folytatja Dunaújvárosban

Független képviselőként folytatja helyi képviselői munkáját Szabó Zsolt, akit 2010-ben az LMP színeiben választottak be a városi közgyűlésbe.

Pekarek János

Sajnos, a Lehet Más a Politika hétvégi kongresszusán ismét többséget kapott az a merev, elzárkózó álláspont, amellyel a párt végképp kiírta magát az Orbán-kormány leváltásáért folyó versenyből! - kezdte szerda délelőtti sajtótájékoztatóját Szabó Zsolt, a párt Fejér megyei elnöke, az LMP színeiben 2010-ben megválasztott dunaújvárosi közgyűlési képviselő.

Szabó Zsolt hozzátette: ez a kongresszusi döntés számára morálisan elfogadhatatlan. Úgy véli, hogy újrakezdésre van szükség az országban. Arra, hogy ne csak téglánként bontsák le az Orbán-rendszert, hanem levonják az 1990-2010 közötti évek tanulságait is.

A képviselő bejelentette: belép a két héten belül megalakuló, új, zöld, baloldali pártba, amely párbeszédre és együttműködésre törekszik az Orbán-kormány leváltása érdekében, egy nyugatos Európa-barát, igazságos politika kialakítására.

Szabó azt mondta: nagyon sajnálja a történteket, mivel 2009-ben Dunaújvárosban alapító tagja volt az LMP-nek. Nehéz döntés volt számára a kilépés, de továbbra is vallja az akkori értékeket, a szociálisan érzékeny, emberarcú politizálást. 
- Nem az ellenzék ellenzéke, hanem az Orbán-kormány ellenzéke akarok lenni! - indokolta döntését.

Megjegyezte, hogy már folyik az új párt megalakításának munkája. Mihelyt az létrejön, annak képviselőjeként kívánja folytatni tevékenységét a dunaújvárosi közgyűlésben. Addig független képviselőként dolgozik. A dunaújvárosi LMP-csoport minapi összejövetelén a tagok személyes támogatásukról biztosították a képviselőt. Arra a kérdésre, hogy a helyi csoport tagjai is átlépnek-e az új pártba, Szabó úgy válaszolt: ez mindenkinek az egyéni döntése lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!