Hírek

2014.03.10. 16:50

Az M6-os autópályán is növelik a biztonságot

Dunaújváros - Tavaly év végén kezdődtek azok a forgalombiztonsági fejlesztések, amelyek az autópályákon előforduló leggyakoribb baleseti okokat csökkenthetik a jövőben. A program megvalósítását a Magyar Közút Nonprofit Zrt. mintegy 13,5 milliárd forintos keretből valósítja meg.

Gallai Péter

A forgalom biztonságát szolgáló fejlesztések egyik eleme a vízmegállásra, vagy vízátfolyásra hajlamos helyek megszüntetése volt, ami az autópályák egyes szakaszain csapadékos időben korábban kialakult és kellő elvezetés hiányában vízen csúszásos balesetekhez vezetett. Ezért az M3-as, M30-as, M6-os, M7-es és M70-es autópályák leginkább veszélyeztetett szakaszain, összesen tizenhét helyszínen, burkolatrovátkolást végeztek el a szakemberek, amelynek következtében a jövőben ezeken a szakaszokon csökkenhet az ebből adódó megcsúszásos balesetek száma. Az M6-oson ezt hat helyszínen el is végezték.

Az M6-os 14-es kilométerszelvényénél is felszerelték az új, változtatható jelzésképű táblát (Fotó: Magyar Közút Nzrt.)

A balesetek megelőzésének fontos eleme az autópálya használók minél pontosabb tájékoztatása a várható időjárási helyzetről, esetleges balesetekről, torlódásokról. Pécsi Norbert Sándor, a társaság kommunikációs osztályvezetője hozzátette: - Közlekedésbiztonsági programunk keretében huszonkilenc változtatható jelzésképű táblát és harminc térfigyelő kamerát telepítenek a szakemberek az M1-es, M3-as, M43-as, M6-os, M7-es és M70-es autópályák legforgalmasabb szakaszaira. Ezen projektelemek kivitelezése már elkezdődött, befejezésük március-áprilisra várható.

Útviszony, baleset, sebesség, időjárás - ez is közölhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!