Hírek

2013.12.20. 16:40

Az oktatásról szólva

Dunaújváros - Szabó Zsolt, a PM dunaújvárosi szervezetének vezetője szerdai sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált a Fidesz helyi szervezete.

A Fejér megyeiek nem kérnek többet ugyanazokból, akik egyszer már tönkretették az országot és eljátszották a fiatalok jövőjét. A bukott baloldal szétverte az oktatási rendszert, megduplázta a fiatalok munkanélküliségét és külföldre száműzte őket.

A baloldal kormányzása alatt százmilliárdokat vont el az oktatásból, több tízezer pedagógust tett az utcára, több száz iskolára tett lakatot. Minden ötödik gyermek funkcionális analfabétaként hagyta el az iskolapadot, a fiatalok szakma nélkül és értéktelen diplomákkal hagyták el az oktatási rendszert. Szétverték a szakképzést is, ami így már köszönőviszonyban sem volt a munkaerőpiaci igényekkel. A bukott baloldal ma is csak üres ígéretekkel szédíti a fiatalokat és erőszakos politikai akciókhoz használja fel őket.

A felsőoktatás ma versenyképes képzést, értékesebb végzettségeket nyújt a hallgatóknak és kiszámíthatóbb, tervezhetőbb működést az egyetemeknek. A vidéki főiskolák is minden segítséget megkapnak ahhoz, hogy talpra álljanak és segítsék a fiatalokat. Ma 59 ezer diák tanul teljes állami finanszírozás mellett, a hátrányos helyzetűeket ösztöndíj program kíséri a diplomaszerzésig. A kormány megújította a hazai szakképzést is, így a pályakezdő fiatalok versenyképes munkavállalóként kezdhetik a nagybetűs életet. A fiatalok kezét ma a diplomaszerzés után sem engedi el a kormány, foglalkoztatásukat adókedvezményekkel, Munkahelyvédelmi Akcióval, Első Munkahely garanciaprogrammal támogatja. Ezeknek is köszönhető, hogy a kormányváltás óta csökkenő pályára állt a fiatalok munkanélkülisége.

Fidesz Dunaújvárosi

Szervezete

Címkék#Fidesz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!