Hírek

2013.07.05. 16:59

Az önkormányzat is hozzájárul a tábori koszthoz

Főételként zöldborsófőzeléket és rántott húst ebédeltek pénteken a napközis táborozók, a desszert pedig igazi diákcsemege volt: főtt kukorica.

Körmendi Erzsébet

Miért tértünk be a Fészek Tanétterem konyhájára pénteken délután? A válasz nagyon egyszerű: közgyűlési téma lesz a napközis tábor étkeztetésének finanszírozása, és kíváncsiak voltunk, mit ebédelnek a nebulók egy átlagos hétköznapon. Jó volt látni, hogy senki nem turkálta az ételt, a lányok és a fiúk egyaránt elégedetten falatoztak, az igazi nyári csemege, az aranysárga kukoricacső kimondottan fogukra való desszert volt a jóízűen elfogyasztott étel után.

Mint említettük, a közgyűlés is foglalkozik az ebédeltetéssel a kedd délelőtti rendkívüli ülésén. A nyári napközis otthonban ugyanis a gyermekétkeztetés szabályait kell alkalmazni, és mivel az étkeztetés az önkormányzat kötelező feladatai közé tartozik, a nyári napközis tábor sem kivétel ez alól. A közgyűlésnek tehát fedeznie kell a diákok kosztköltségének egy részét, ám a költségvetési rendelet kiadási soraiban ez a tétel nem szerepelt eddig. Dönteni kell az odaítéléséről.

Fabó Zsolt (balra ), mellette Farkas Kristóf Péter az utolsó falatoknál tart a kukoricaevésben (Fotó: Vohlmann György)

A szülők szempontjából ugyanazt a gyakorlatot alkalmazzák a táborra, mint a tanévre: a gyermekük tábori étkezésére az általános iskolai napközi térítési díjának megfelelő összeget kell befizetniük, ami nem túl nagy összeg a reggeliért, ebédért és az uzsonnáért: 383 forint (plusz áfa) naponta. A DVG Zrt. 712 forint (plusz áfa) adagáron biztosítja a napi háromszori étkezést a táborozóknak – ugyanennyi a közoktatási intézményekben alkalmazott napközbeni ellátás vállalkozói díja is. A különbözetet (rezsit) az önkormányzat fizeti.

A napközis táborban tavaly közel 3600 gyerek volt. Idén is megközelítőleg ilyen létszámra számítanak. A közgyűlési elé kerülő anyagban valamivel kevesebbel számolnak, háromezer diák után számították ki a város által fizetendő részt, ami megközelítőleg 1 millió 254 ezer forint (plusz áfa). Ezt kell jóváhagyniuk kedden a képviselőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!