Hírek

2017.08.08. 16:30

Az önkormányzat segíti a beiskolázást - Tizenötezer forintot kaphatnak a családok

DUNAÚJVÁROS Az általános iskola első osztályát először megkezdő tanulók és a középiskola kilencedik osztályát először kezdő fiatalok beiskolázásához 15 ezer forint támogatással járul hozzá az önkormányzat a helyi rendeletben megfogalmazott feltételek teljesülése esetén.

Körmendi Erzsébet

A támogatást július 1-től szeptember 30-ig lehet igényelni a helyi rendelet szerint, ám ebben az évben éppen hét végére esik szeptember 30., ezért október 2., hétfő a végső határidő. Cserna Gábor polgármester sajtótájékoztatón hívta fel erre a támogatásra a szülők figyelmét, és azt javasolta: éljenek az önkormányzat kínálta lehetőséggel, igényeljék a 15 ezer forintot.

Tavaly 130 tanulót segítettek, összesen 2 millió forint összegben, idén nagyobb, 3 millió forint a keret, és hónap eleje óta 24-en kérelmezték az iskolakezdési hozzájárulást, tájékoztatott a lehetőségről Cserna Gábor polgármester a közelmúltban. Arra kérte a szülőket: keressék fel a polgármesteri hivatalt, és igényeljék a támogatást.

Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere

Dr. Sürü Renáta, Dunaújváros jegyzője a feltételekről szólva elmondta, hogy azokat nagyon méltányosan határozta meg a közgyűlés:

- A gyermeknek, a szülőjének, illetve a gondviselőjének dunaújvárosi lakóhellyel kell rendelkeznie, és a családban az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a 85 500 forintot, egyedülálló szülő esetében pedig 99 750 forint a jövedelmi határ.

Az igénylőlap letölthető a város hivatalos honlapjáról, valamint kinyomtatott formában megtalálható a városháza szociális osztályának előterében, ahol bővebb információval is szolgálnak a szakemberek a beiskolázási támogatásról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!