Hírek

2014.11.03. 15:45

Az önkormányzatok gondoskodnak a közvetlen közúti összeköttetésről

Dunaújváros/Rácalmás - Nagy erőkkel dolgozik a kivitelező a Hankooknál lévő körforgalmi csomópont ötödik ágának kiépítésén. Befektetői igény miatt kezdtek hozzá az önkormányzatok a beruházáshoz.

Körmendi Erzsébet

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint Rácalmás Város Önkormányzata közös beruházásban kezdte meg város északi bejárójánál, a Hankooknál lévő 6-os úti körforgalmi csomópont ötödik kihajtó ágának kialakítását a Duna irányába. Új ipari övezet kialakítására kiválóan alkalmas területek vannak Rácalmás és Dunaújváros között, a 6-os út Duna felé eső oldalán, a város északi iparterületének meghosszabbításában. Dunaújváros déli irányban már nem tud terjeszkedni, hiszen arra nincsenek szabad területek, keleten a Duna szab határt, nyugaton pedig már a környező települések belterületéhez tartoznak a cégek letelepedésére alkalmas jelentősebb parcellák.

Schrick István polgármestertől tudjuk, hogy befektetői kérésre oldja meg a két önkormányzat a szántóföldeknél lévő 10 hektáros ipari terület feltárására alkalmas közúti csatlakozást. Az önkormányzatok fele-fele arányban vállalták a költségeket, de csak az állami és önkormányzati területen építik ki az utat, a folytatásról a befektető gondoskodik.

Az önkormányzatok számára (is) fontos lenne a 6-os számú főút Hankook-kal átellenes oldalán lévő területek feltárása. Ezért határozta el mindkét város döntéshozó testülete, hogy közös beruházásban kialakíttatják a 6-os út Hankook bejáratánál lévő körforgalmi csomópont ötödik ágát, amely a csomóponton belül a főút északi, valamint a városból kivezető Magyar úti csatlakozások között lesz majd, biztosítva a kihajtást, illetve a főútra ráhajtást a Duna felől.

A kivitelezővel kötött szerződés alapján november közepére készül el az új lehajtó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!