Hírek

2014.12.28. 14:50

Hagyományos karácsonyi Quimby-adag - Kiss Tibi diagnózisával

Dunaújváros - A Blahalouisiana és a Quimby tálalta fel a karácsonyi rakendroll adagunkat a városi sportcsarnokban.

Szabó Szabolcs

Kezdjük rögtön egy hibajavítással. Szombati számunkban azt a gyorsjelentést adtuk, hogy a Quimby előtt a Jazzékiel melegítette a publikumot, ám helyettük, beugróként a székesfehérvári illetőségű Blahalouisiana lépett színpadra. Akik köszönték is a lehetőséget és egy egészen jó kis bulit hoztak össze karácsony másnapjának estéjén.

Uramisten! De megöregedtetek! - ezzel a felütéssel üdvözölte a röplabdacsarnokot tisztességgel megtöltő közönségét Kiss Tibor, és hát bizony nagyon úgy tűnt, hogy hiába a popipar darálása, a zenekar mintha jobban bírta volna az elmúlt évtizedeket szeretett helyi rajongótáboránál. Lehet, az egymásra torlódó kötelező ünnepi fogyasztás, az osztálytalálkozók szokott koreográfiáját követő nosztalgiázás, vagy a Quimby alaptáborának jelentős átrendeződése okán, de a koncert elején meglehetősen vérszegényen teljesített a közönség. Persze én is álltam, és azt bizonygattam a köröttem visszafogottan danolóknak, hogy emlékszel, amikor a főiskolamenzán, meghogy előző nap még Kispál is volt, és mindenki tombolt, mint...

Szóval, hát ez az álromantikus nosztalgia. Pedig a Quimby még ma is, sőt, most igazán kiváló koncertzenekar. Jól felépített programmal, működő humorelemekkel, talán olykor-olykor már visszafogottabb lendülettel, de őszinte és hiteles figurákkal soraiban.

Azért a végére ezen az estén is összeállt a nagy kép: volt közösségi érzés, Újváros-Újváros skandálás, miegymás.

A csapat egyébiránt majd a MOM Kulturális Központban búcsúztatja frappáns szilveszteri bulivan az óévet, és szintén itt köszönti egy különlegesnek ígérkező koncerttel az új esztendőt, egyből január 1-jén. Amint az a Recorder blogon olvasható, Kiss Tibi szerint a Quimby budapesti újévi koncertje maga lesz a nagybetűs felszabadultság. A teltházas Varázszenét a világháló segítségével bárki élő egyenesben követheti majd.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!