Hírek

2015.11.22. 17:06

Barbara még az idén beköltözhet az új lakásába! A közgyűlés biztosította a pénzt a felújításhoz

Dunaújváros - Igazi jó hír: a város közgyűlése biztosította a pénzt Jovány Barbara lakásának idei felújításához!

Pekarek János

- Nagyon jó! Nagyon örülök! - ujjongott Jovány Barbara, mikor meghallotta a hírt, amivel eldőlt, hogy nagyanyjától örökölt lakásába még az idén beköltözhet.

A legutóbbi, múlt csütörtöki városi közgyűlésen ugyanis elfogadták azt a napirendi pontot, amely szerint pontosan bruttó 1 227 492 (azaz egymillió kettőszázhuszonhétezer négyszázkilencvenkettő) forintot biztosít az önkormányzat az örökölt lakás felújítására. Azért épp ennyit, mert a lakás felmérése és az ezután készült költségvetés nyomán ennyibe kerül majd a felújítás.

Jovány Barbarát talán nem kell már bemutatnunk olvasóinknak. Ő az a huszonhat éves vak lány, akiről már többször írtunk, s akinek javára külön gyűjtést is rendezünk lapunkban: hetente többször olvashatják a piros keretben megjelenő felhívásunkat, hogy aki tud, adakozzon Barabara javára.

Jovány Barbara és elmaradhatatlan kutyája, Happy már a költözködésre készülnek

Ez az adakozás a továbbiakban sem veszíti el értelmét. Hiszen a lakás felújítása, bár a legnagyobb tétel a kiadások között, azon kívül is lenne még mire költeni: bútorra, számítógépre, egyéb, a vak ember életét némileg könnyítő berendezésre.

S akkor még nem is említettük, hogy Barbara a rá annyira jellemző nyíltszívűséggel a közgyűlési határozat hallatán azonnal kijelentette, hogy ami pénze marad a gyűjtésből a lakás felújítása és berendezése után, azt felajánlja más rászorulóknak...

Barbara (aki most féltestvérével közös lakásban él, s ez a két élet nehezen összeegyeztethető...) már tanulja a leendő lakásához vezető utat, vakvezető kutyájával együtt, barátai segítségével. Mert a lány, jóllehet korán elveszítette édesanyját és a közelmúltban egyik utolsó rokonát, nagyanyját is, sosem volt egyedül! Tavaly jótékonysági koncertet szervezett számára Dózsa iskolabeli volt tanítónője, Husztiné Pákozdi Gabriella, aki azóta is támogatja őt. A környéken, ahol lakik, ugyancsak sok barátja van, akik támogatják, még a lakásfelújításban is be-besegítettek, amennyire pénzből és időből futotta számukra. Intézmények is melléálltak: máig a Campus étteremből kap ebédet, házhoz szállítva, térítés nélkül. Olvasóink pedig nem először tesznek tanúbizonyságot arról, hogy közel áll szívükhöz Barbara sorsa. Annál is inkább, mivel a sok súlyos betegségtől sújtott fiatal lány soha nem hagyta el magát, rengeteget dolgozik, utazik: agyagozik, gyöngyöt fűz, harisnyaszobrokat készít, tárlatvezetéseket vállal vakok számára. Küzdőszelleme töretlen, s ezzel alighanem mindannyiunk számára példát mutat!




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!