Hírek

2015.04.16. 19:09

Az ország minden pontján kint álltak a traffipaxok

Dunaújváros – Csütörtök reggeltől péntek reggelig tartott a rendőrség speedmaraton nevű akciója.

Gallai Péter

Ebben a huszonnégy órában egyszerre vetették be a közelmúltban beszerzett 160 új traffipaxkészülék mindegyikét. 2012-ben Észak-Rajna-Vesztfália rendőrsége döntött úgy, hogy a lakosság segítségét kéri abban, szerintük hol indokolt fellépni a gyorshajtók ellen. Az akció olyan jól sikerült, hogy 2013-ban már minden német szövetségi tagállamban így zajlott, a maratoni sebességmérésnek elnevezett akciót 2014-ben több más uniós tag-állam is alkalmazta. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) az idén azt tűzte ki célul, hogy a lehető legtöbb uniós tagállam csatlakozzon a kezdeményezéshez. Így Magyarországon, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság területén is azokon a helyszíneken mértek, ahol azt az állampolgárok kérték.

Az Országos Rendőr-főkapitányság nem csak az akció tényét, hanem a mérési helyek pontos helyét és idejét is előre közölte, így aki nem szokta betartani a sebességhatárokat, az is előre felkészülhetett. Talán az országos hírverés, talán a javuló közlekedési morál, de tegnapi tapasztalat szerint a sofőrök javarésze betartotta a megengedett limitet, legalábbis a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság felállított lézere előtt. Az ellenőrzés csütörtök éjjel is tartott, például Dunaújvárosban a Béke körúton, egészen hajnali hat óráig.

Egy biztos: a huszonnégy óra alatt nem nagyon volt olyan pontja az országnak, ahol a sofőrök legalább egy traffipax kamerája kereszttüzébe ne kerültek volna.

Címkék#traffipax

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!