Hírek

2016.08.25. 15:20

Az ország minden tájáról érkeztek osztálytársak Nagykarácsonyba

Nagykarácsony - Találkoztak már nyári Mikulással? Nos, sokan még az eredetiben, a téliben sem hisznek, nem hogy a nyáriban...

Horváth László

Az 1974-ben végzett győri bencés gimnázium a osztályának egykori diákjai a nagykarácsonyi látogatás után már egészen biztosan elhiszik a nyári Mikulás létezését. Az osztálytalálkozó házigazdájaként Papp László ismertette a vasárnapi eseményeket.

- Amikor betöltöttük az ötvenedik életévünket, elhatároztuk, hogy minden esztendőben összejövünk egy közös együttlétre - mesélt az eredeti ötletről Papp László. Majd folytatta: - Az iskola befejezése után szinte az egész ország területére szétszóródott az osztály, így az évenkénti találkozónkat mindig más településen tartottuk. Majdnem teljes létszámmal jelen van a csapat. Jelenleg 33 fő képviselteti az egykori a osztályt.

Papp László (j) a vendéglátó szerepben a méhészetét is megmutatta osztálytársainak

Nagyon szép hagyomány a miénk, hiszen nem az ötévenkénti sablonos osztálytalálkozókra hasonlít, hanem annál sokkal több tartalmat kap. Még mélyebben megismerjük egymást, szorosabb baráti kapcsolatokat alakítunk ki. Mivel bencés iskolások voltunk, ezért a földi örömök megélése mellett a lelki gyakorlatok is hangsúly kapnak.

Szombaton egy dunaújvárosi templomban, vasárnap pedig a nagykarácsonyi templomban celebráltak szentmisét az osztálytársaink. A sorainkban tudhatunk magas rangú papokat, mint Varga Lászlót, a Kaposvári Püspökség vikáriusát (püspöki helynökét), a Szent Imre Plébánia plébánosát és Kovács Józsefet, a Szeged-Csanádi Egyház Megye vikáriusát, a szegedi szeminárium rektorát - mutatta be a társaság egy részét a vendéglátó.

Varga László, Kovács József vikáriusok és Mihályi Miklós helyi plébános együtt celebrálta a szentmisét a nagykarácsonyi templomban

A győri bencés diákok múlt vasárnapi, nagykarácsonyi találkozóján különleges programok is várták az osztálytársakat. Reggel Mihályi Miklóssal, a helyi plébánossal kenyérszentelő ünnepi szentmisén celebráltak együtt a már előbb említett főpapok. Utána a hivatalos községi ünneplésen vettek részt. A bensőséges pillanatokat laza, családi vendéglátás követte.

A győri bencés gimnázium diákjait a nagykarácsonyi Mikulás is fogadta

Különlegességként pedig a Mikulás házába látogatott a társaság, ahol Müller Miklós polgármester adott tájékoztatást a karácsonyi ünnepek nagykarácsonyi eseményeiről. A végére maradt a legnagyobb csattanó: amikor benyitottak a Mikulás irodájába, teljes élő nagyságában, beöltözve várt rájuk a nagyszakállú. Volt nagy meglepetés!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!