Hírek

2015.09.25. 17:03

Jelentős mérföldkő volt a péntek a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztálya számára

Dunaújváros – Három ütemben, közel százmillió forint értékben újul meg a Dunaferr SE kajak-kenu vízitelepe a Duna-parton. Pénteken az elsőt adták át.

Gallai Péter

Jelentős mérföldkő volt a péntek a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztálya számára, hiszen Cserna Gábor polgármester, Storcz Botond, a felnőtt kajak-kenu válogatott háromszoros olimpiai bajnok vezetőedzője, Mátyás Gábor, a Dunaferr SE ügyvezető elnöke, Pető Zsolt, a kajak-kenu szakosztály elnöke, Vass András, a versenyzők nevében a klub háromszoros felnőtt világbajnoki bronzérmese, valamint a kivitelezést végző DVG Zrt. elnök-vezérigazgatója, Mádai Balázs ünnepélyesen is átadta a sporttelep első, húszmillió forintos fejlesztését. A minisztériumi forrásból elkészült a főépület tetőszigetelése, így megszűntek a rendszeres beázások, illetve a falak penészesedése. Kicserélték az összes nyílászárót és külső szigetelést kapott az épület. Ezen felül a DVG Zrt. saját beruházásban elvégezte a fűtésrendszer korszerűsítését is. A mostani és a további felújításokkal a sportághoz és Dunaújvároshoz méltó hely lehet a vízi telep.

Az emléktábla előtt Mátyás Gábor (b), a Dunaferr SE ügyvezető elnöke, Cserna Gábor polgármester, Storcz Botond szövetségi vezetőedző, Vass András, a Dunaferr SE élversenyzője, Sztankovics László az önkormányzat oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságának elnöke, Nagy Zsolt a DVG ágazatvezetője, Pető Zsolt szakosztályelnök és Mádai Balázs, a DVG elnök-vezérigazgatója
Fotó: Zsedrovits Enikő

Cserna Gábor köszöntőjében azt emelte ki, hogy mostantól a sportolók a napi kemény edzésmunkát szépülő, méltó környezetben végezhetik, de ez a három lépcsős fejlesztésnek csak első üteme, hiszen a belső terekre is alaposan ráfér majd a felújítás.

- Abból szempontból is fontos a csónakház modernizálása, mert a kajakot és a kenut egyre több gyermek tartja vonzónak. A mi városunk, a Nemzet Sportvárosa pedig kiemelten támogatja az utánpótlás nevelését, akik a kajak-kenu szakosztályban olyan példaképekkel edzhetnek együtt, mint Vass András, vagy Hajdu Jonatán mondta a városvezető, aki a közgyűlés döntését is megemlítette, miszerint az olimpiára kvótát szerzett dunaújvárosi sportolók felkészülését havi negyedmillió forinttal támogatja a város. Egyikük Hajdu.

- Az önkormányzat a sportágak között nem válogatva, erejéhez és anyagi lehetőségeihez mérten továbbra is a sport mellett áll.

Storcz Botond örült annak, hogy a mostani rekonstrukciót további fejlesztések követik. - Országszerte több mint százhúsz tagszervezetünk van, mindegyik nagyon fontos a szövetség számára, hiszen nem csak az lehet a célunk, hogy élversenyzőket neveljenek, akik a jéghegy csúcsát jelentik. Nagyon sokat tudunk nyerni azzal, ha vonzóbbá tesszük létesítményeinket a gyermekek számára, hiszen szívesebben mennek olyan helyre, amely mind küllemében, mind belsejében barátságos környezet. Azt gondolom nagyon jó ütemben fejlődik az egyesület, s szerencsére itt nem állnak meg. Jó azt is látni mennyi eredményes és lelkes fiatal dolgozik Dunaújvárosban.

Vass András a sportolók nevében mondott köszönetet, aki tizenöt éve minden napját itt tölti: - Amikor elkezdődött a külső felújítás, az edzések között folyamatosan figyeltem, mikor lesz már kész. Bízom benne, a belső is ilyen sikeres lesz és akkor Magyarország egyik legjobb csónakháza lesz a mienk, így minden feltétel adott lesz a kiváló eredmények eléréséhez. Szeretnék köszönetet mondani Dunaújváros vezetésének és a szövetségnek, hogy figyelnek ránk.

Mátyás Gábor nagyon fontos állomásnak nevezte ezt a napot. - Az élversenyzők és az a rengeteg gyermek, aki itt sportol, meg is érdemli, hogy komfortos körülmények várják. Ez az átadás egy pozitív folyamat része, hiszen sorra újulnak meg létesítményeink, amihez nagyon-nagyon komoly segítséget kaptunk a városvezetés és a DVG Zrt. részéről.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!