Hírek

2013.09.22. 16:30

Az Osztraván nőttek fel

Az osztálytalálkozók maguktól értetődő összejövetelek, ám az meglepő, amikor egy téren gyerekeskedők találkoznak felnőttként rendszeresen.

Körmendi Erzsébet

Bankovics Ágnes és társai az Osztrava téren nőttek fel a hatvanas, hetvenes években, és a szombati már az ötödik találkozójuk volt. Öt-hat évvel ezelőtt határozták el először a parti megszervezését, mert kíváncsiak voltak rá, hogy kivel mi történt az elmúlt évtizedek alatt, és természetesen felidézzék a sztorikat, a lépcsőházi kártyapartikat, a Duna-parti szánkózásokat, ibolyaszedéseket. Általában 14-15-en mindig összegyűlnek a népes társaságból, szombaton is ekkora létszámra foglaltak asztalt a Vigadóban. A téren hármójukkal találkoztunk.

Szigeti Emília, Bankovics Ágnes, Tibold Ildikó a gyülekezőhelyen, gyermekkoruk helyszínén, az Osztraván Fehér Lajosnéval (Fotó: Ónodi Zoltán) 

 

- Mindig kint voltunk, labdáztunk, ugrálóköteleztünk, a sorozatok idejére, Orion űrhajó, Zorró, kiürült a tér, amikor vége volt, újra lementünk.

- Segítettünk a fagyisnak kipakolni a tölcsért, leejtettünk néhányat, mert az miénk lehetett. Imádtuk - meséli Szigeti Emília. Fehér Lajosné, Erzsike néni is lejött a lányokhoz pár percre, mert az ő három gyermeke is velük nőtt fel, és ő is boldogan idézi fel a közös élményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!