Hírek

2017.03.26. 20:55

Örökbe fogadó napot tartottak a kutyamentők

Dunaújváros - Fahéj már új gazdára talált. Emiatt is sikeres lehetett volna a StreetDog Állatvédő Egyesület tegnapi örökbefogadó napja.

Balla Tibor

De nem ő volt az egyetlen, aki ma már új helyen ébredt, és az adományok is szépen gyűltek az Interspar parkolójában a kutyaketrec mellett.

A három hónapos Fahéj (ezt a nevet kapta tegnap a színe alapján) új gazdáival. Egyelőre csak Plézer Krisztina kezében simogatják a gyerekek, Lendvai Bettina és Lendvai Martin György
Fotó: Ady Géza

Nem csoda, hiszen már messziről látszott a sokadalom a parkolóban. Természetesen a három hónapos kölykök körül alakult ki a mozdulni is alig akaró kíváncsi tömeg. Ki tud ellenállni a bájos apró kutyusoknak? És ki tud ellenállni a könyörgő, könnyben úszó gyermekszempárnak? Akinek nem sikerült, hamar a kezében tudhatta az oltási könyvet és az Örökbefogadási szerződést egy kutyusról. És ez így van jól. Ugyanis ezzel egy újabb apró állat kap esélyt az újrakezdésre. Az egyesület ugyanis olyan emberekből áll, mint Vörösmarty Judit, a vezetőjük, aki hét kutya gazdájaként nem is lehetne hitelesebb zászlóvivője az elkötelezett maroknyi állatvédő csapatnak. Hány kutya keres gazdát? Számukat sem tudja.

 

Nagyjából félévente tart ilyen akciókat StreetDog Állatvédő Egyesület, és általában sikeres szokott lenni. Sokan hoznak adományokat, kutyatápot, pokrócot, pórázt, nyakörvet, hasonlókat. Nem ritka a pénzadomány sem, ami nagyon jól jön az önkénteseknek, hiszen a befogott állatokat ivartalaníttatniuk kell, majd csippel látják el - mindezért az állatorvost ki kell fizetni.

Szerencsére gyakorta akad, aki kutyust is visz haza, élőben azért más látni ezeket a szeretetéhes egyedeket. Az utcáról befogott, vagy rossz gazdától kimentett kutyusok meghálálják a figyelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!