Hírek

2014.12.21. 17:50

Az utolsó roham volt az ünnep előtt

Dunaújváros - Szombaton sokan voltak a piacon, másnap pedig kellemetlen, szeles idő fogadta mindazokat, akik advent negyedik vasárnapján felkerekedtek, hogy a hiányzó dolgokat megvásárolják az ünnepekre.

Gallai Péter

Talán a mostoha időnek volt köszönhető, hogy nem volt akkora tömeg sem árus, sem nézelődő a tegnapi vásárban, mint amire számított az ember, az árusok közül többen folyamatosan az elemekkel küzdöttek, hiszen az erős szél a sátrakat bontotta meg, illetve és a kilógatott portékákat lengette.

A látogatók közül volt, aki határozott céllal érkezett, míg mások csak szemlélődtek, hátha megakad a tekintetük valamin, netán egy vissza nem térő akciós lehetőség várja őket.


Azért vásárló is akadt a vásárban, amit az idén utoljára rendeztek

- Miután szépen sorban kipipálja az ember a bevásárlási listán szerepelő tételeket, általában ilyenkor már úgy jön, hogy csak pár apróságot szerez még be, aztán végül felmálházva megy haza, mert mindig szembetalálkozik egy-egy kihagyhatatlan dologgal. Főleg, ha gyermek is van a társaságában, mert ők ugye az egész vásárt hazavinnék magukkal - fogalmazott mosolyogva egy vásárló, Kovács Árpád, aki szerint az aranyvasárnap intézménye sem az már, mint egykoron volt. Hiszen hétközben is számtalan vásárlási lehetőség áll rendelkezésre, ráadásul a nagyáruházak akár folyamatosan, éjjel is nyitva vannak.


Az árusoknak az erős széllel folyamatosan küzdeniük kellett

A városban járva is sok üzlet csalogatta mindenféle akciókkal betérésre az embereket, bár vannak, akik még mindig kivárnak, s ilyenkor csak felmérik a terepet. S majd csak hétfőn, kedden, netán szenteste előtt az utolsó pillanatban, aznap délelőtt vásárolják meg az ajándékokat. Igaz, ebben az esetben könnyen előfordulhat, hogy nem az kerül a kosárba, amit elterveztek, mert már elfogyott. Vagy ekkor választják ki az otthoni karácsonyfát, amiket a kereskedők ilyenkor már jelentős kedvezménnyel adnak, hiszen nekik sem érdekük, hogy visszavigyék magukkal a fáikat, mondjuk Zalába, vagy Somogyba.

Mivel a dunaújvárosi piac kivételesen hétfőn, majd kedden, valamint szerdán is nyitva lesz még, így ott erős forgalomra lehet számítani karácsonyig, hiszen az ünnepi menü hozzávalóit sokan frissen szeretik beszerezni. De ugyanez igaz lehet a nagyáruházakra is, ahol szintén számos akciót hirdettek karácsony előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!