Hírek

2016.06.14. 18:10

A Rudas és Széchenyi diákjait is könnyített feladatsor várta kedden délelőtt - itt a vakáció

Dunaújváros - Az utolsó tanítási napokat ezúttal is könnyített formában fogyaszthatják a diákok. A Széchenyiben vetélkedtek, a Rudas elfoglalta a Szalki-szigetet. Pizzabérlettől a habparty-ig.

Szabó Szabolcs

Az utolsó tanítási napok inkább már a levezetésről szólnak. Az intézmények pedig igyekeznek ezen tanórákat is hasznosan kitölteni, így nem véletlen, hogy alapvetően közösségi és közösségépítő programokban gondolkoznak a szervezők.

Bravúros feladás - a strandröplabda sem maradhatott ki a kínálatból

- Idén immáron harmadik alkalommal vagyunk lent a Szalki-szigeten, változás, hogy most már befoglalhattuk a felújított kemping területét is. A diákoktól és a szülőktől kapott visszajelzésekből is kiderült, hogy a mindenkori rudasos tanulók számára fontos ez a nap. Kedden is számos programmal készültünk, a hét állomásból álló kihívás-pályán egyénileg versenghettek a diákok, míg a csapatversenyek az osztályok számára jelentett feladatot. A résztvevők eldönthették, hogy a helyszínen készítenek-e bográcsos ebédet, vagy éppen a sportos feladatok terén vitézkednek. Úgy érzem egy remek hangulatú tanévzáró pikniket tartottunk tegnap a szigeten - fogalmazott lapunknak a Rudas középiskola diákönkormányzatának patronáló tanára, Torma Erzsébet aki kiemelte, igazgatói felszólításra közösségi habparty zárta a több száz diákot megmozgató összejövetelt. Aktív részvételből a Széchenyi gimnáziumban sem volt hiány.

Építkezők - legjobbak a magasban a Rudas szigeti vetélkedőjén

- A közbiztonsági és rendvédelmi hónap keretében egy 14 állomást rejtő kalandpark várta volna a diákságot az erdei tornapályán, az utóbbi napok csapadékos időjárása miatt az eredeti helyszín sajnos alkalmatlanná vált, ám örömmel jelenthetjük, hogy a diákok segítségével sikerül kitakarítani a tornapályát. A kalandpark így átköltözött a Széchenyi udvarára és osztálytermeibe. A programban összesen 15 osztály vett részt, ebből 14-en versenyeztek. A feladatok során a tanulók vidám környezetben tesztelhették tudásukat például KRESZ-ismeretekből, vagy éppen kipróbálhatták: miként is lehet inaktív gránáttal célba dobni - mondta el lapunknak a szervezők részéről Orosz Csaba, a helyi tűzoltóság parancsnoka. A kalandparki foglalkozáson közel ötszáz diák vett részt. A tanév szerdán zárul, a diákokra pedig vár egy hosszú és jól megérdemelt pihenőidőszak.

 

 

 

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!