Hírek

2013.10.23. 16:25

Azok a 80-as évek

Dunaújváros - Martinkó Márk fotóművész a múlt héten szombaton bemutatkozó Fejér Megyei Párlat című kollektív tárlaton vehette át a zsűri különdíját.

Németh András

Martinkó Márk, a Fejér Megyei Párlat megnyitóján

Fiatal kora ellenére harmincon még innen már számos helyi és országos kiállításon vett részt: Legutóbb önálló kiállítással 2010-ben, az akkor még működő Mozi Presszóban jelentkezett az R n R címmel látható kollekciójával.

Martinkó egy 2012-ben készített alkotása a CV győzte meg a zsűrit az idei őszi megyei tárlaton.

- A Fiatal Fotóművészek Stúdiója még tavaly kezdett el egy közös munkát szociológusokkal, antropológusokkal, hogy feltérképezzék, bemutassák miként élnek, gondolkoznak a világról és benne helyzetükről a 80-as években születettek. A programban főként egy korosztály tagjai vettek részt. Mivel engem is érdekelt, érdekel ez a kérdéskör, így én is csatlakoztam a kutatáshoz. Ennek egyik eredménye a CV.

- Számítottál a zsűri elismerésére?

- Nem, bár e munkámmal kapcsolatban több megleptés is ért, hiszen hazai kiállítóhelyről és külföldről is kaptam pozitív visszajelzéseket. Úgy érzem ez inkább a felvetett témának és mögötte húzódó problémának szólt. Ha mindebből be tudok mutatni valamint is, akkor már megérte.

- Tíz éve a fővárosban élsz...

- Ha Dunaújváros, akkor régi gyermekkori emlékek és barátok ugranak be. Tény, kötődöm a városhoz és fotósként is úgy érzem, hogy rengeteg témát ad még mindig a szülővárosom. Mindezzel nem vagyok egyedül, hiszen a jelenlegi alternatív zenei szubkultúrából is sokan érkeztek, érkeznek a városból. Ez pedig már nem lehet véletlen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!