Hírek

2014.03.18. 17:20

Sakk és Mahjong Versenyek március idusán

Március 15-éhez kapcsolódva két verseny helyszínéül is szolgált az MMK, a sakk kupa már pénteken elkezdődött és vasárnap ért végett, a mahjongosok szombaton mérték össze tudásukat.

Szente Tünde

Hargitai Ildikó Mahjong világbajnok címvédésre készül

Március 14-15-16-án a Királysakk SE szervezésében zajlott a II. Királysakk Kupa. Katona Ferenc, az egyesület vezetője a második napon elmondta, hogy az ötvenhárom résztvevő az ország minden tájáról, de legtöbben Fejér megyéből érkezett, tavaly óta közel duplájára nőtt a mezőny. A legfiatalabb résztvevő a 2005-ös születésű kulcsi Hegedűs Luca, a legidősebb a 83 éves Keller Ferenc, aki Szekszárdról érkezett.

Katona Ferenctől azt is megtudtuk, hogy március 22-én 9 órától 14 óráig a Dunaújvárosi Főiskola Sportcsarnokában rendezik a Gyermekverseny sorozat 1. fordulóját.

Minden esztendőben március 15-én rendezik a Talpra Mahjong! versenyt az MMK-ban.

- A Talpra Mahjongot először 2006. március 15-én rendezték Budapesten, gondolván, hogy egynapos versennyel emlékeznek meg az ünnepről. A derbit Takácsné Lőwinger Klára, az Égi Mahjong Klub vezetője szervezi. A szombati versenyen tizenhatan indultunk, hatan a fővárosból utaztak ide, egy résztvevő Érdről érkezett, a többi versenyző dunaújvárosi volt - tájékoztatott Bogárné Nagy Magdolna magyar bajnok.

A következő versenyt, a Vörös Sárkány bajnoki fordulót május 17-18-án Dunaföldváron rendezik.

Hargitai Ildikó mahjong világbajnok azt is elárulta, hogy idén júliusban tízfős csapattal indulnak Strasbourgban az Európa Bajnokságon. A versenyzők minden költséget maguk fedeznek, s szeretnék egységes mezben képviselni hazánkat. Az egyenpólók beszerzéséhez köszönettel vesznek bárminemű támogatást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!